Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice

Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 396
Format: 17x24
110,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Podgoria Dragasani. Marele areal colinar cu potential vinicol calitativ total - repere stiintifice si tehnologice - Marin Gheorghita

 
Marea si frumoasa podgorie a Dragasanilor, "acest templu maret si unic al Tarii", asa cum l-a numit ilustrul specialist si carturar Profesorul universitar I. C. Teodorescu - ctitorul viticulturii moderne romanesti, are, cu certitudine, o istorie milenara.

In lucrarea de fata, se gasesc si numeroase date privind: structurile constituentilor polifenolici, fondul aromatic terpenic, microflora vinicola spontana, modul cum evolueaza vinurile rosii de calitate superioara pe parcursul fazelor de maturare si invechire; unele posibilitati de optimizare a biotehnologiilor de elaborare a vinurilor albe, semiaromate, aromate si rosii, aspecte cu importanta majora de ordin stiintific, practic si economic.

Cuprins:

Capitolul I: Studiu introductiv. Podgoria Dragasani - consideratii de ordin geografic, istoric si de traditie. Valente in noul concept privind viticultura la nivel mondial.
Capitolul II. Cadrul ecologic general al podgoriei Dragasani.
Capitolul III. Cunostinte stiintifice de specialitate - baza de documentare in perioadele studiului privind vocatia oenologica a podgoriei Dragasani.
Capitolul IV. Repere oenologice comparative privind aptitudinea podgoriei Dragasani pentru vinuri rosii de inalta calitate.
Capitolul V. Potentialul calitativ - tehnologic al soiurilor din sortimentele pentru vineri pe ansamblul podgoriei Dragasani.
Capitolul VI. Posibilitati privind imbunatatirea biotehnologiilor si tehnologiilor de elaborare a vinurilor albe in podgoria Dragasani.
Capitolul VII. Optimizarea factorilor biotehnologici si tehnologici de vinificatie primara la elaborarea vinurilor rosii, semiaromate si aromate in podgoria Dragasani.
Capitolul VIII. Compozitia fizico-chimica de baza a vinurilor in raport cu zonele viticole si perioada anilor de productie.
Capitolul IX. Argumentatie finala privind atribuirea podgoriei Dragasani a denumirii de "Mare teritoriu colinar cu potential vinicol calitativ total".


Autor: Marin Gheorghita, Laura Costinela Ionica, Cristian Nicolaescu, Mihai Cocos, Tiberiu Costea
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1023 sec
loader
Caut in catalog...
loader