Podul de lut
44,10 RON
49,00 RON (-10%)

Podul de lut

Podul de lut
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-206-6
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 560
Format: 15x22

DESCRIERE

Podul de lut - Markus Zusak

 

O poveste impresionantă despre cinci frați adolescenți care se cresc unul pe celălalt după propriile reguli, după ce și-au pierdut mama, iar tatăl i-a părăsit, într-o casă cuprinsă de haos din suburbiile orașului Sydney, printre animale de companie neobișnuite și năbădăioase...

 
Din carte:

...în lunea aceea, după ce Michael plecase pe întuneric, iar Clay văzuse schiţa în bucătărie, îşi pregătise micul dejun şi se dusese în camera de zi. Notiţele, hârtiile şi lucrările Ucigaşului erau aşezate în şapte teancuri distincte pe măsuţa de cafea.

Unele teancuri erau mai înalte decât altele, dar fiecare dintre ele avea scris un titlu deasupra. Pe fiecare era pusă o piatră, o foarfecă ori un capsator, ca să nu le ia curentul. Fără grabă, citi titlurile:

MATERIALE
CONCILIU
SCHELĂ
VECHIUL PLAN (SCHELETUL)
NOUL PLAN (ARCELE)
RÂUL
Şi
CLAY

Clay se aşeză. Lăsă canapeaua să-l înghită.
Formă numele lui Carey din firimituri de pâine şi întinse mâna spre teancul intitulat SCHELĂ.
Pe urmă citi ziua întreagă.
Nu mâncă şi nu se duse la baie.

Citi, studie şi învăţă totul despre podul din mintea lui Michael Dunbar, care era o harababură masivă de linii în cărbune şi creion cu mină groasă. Mai ales VECHIUL PLAN. Teancul acela avea 113 pagini (le numără), pline de costuri ale lemnului, tehnici şi sisteme de scripeţi şi motive pentru care podul anterior fusese un eşec.

NOUL PLAN cuprindea şase file şi fusese încropit cu o noapte în urmă. Pe prima pagină din teancul acela mic era scris un singur lucru, de mai multe ori.

PONT DU GARD.

Pagina care urma era plină de schiţe şi desene, plus o listă de definiţii:
Grinzi şi bolţari.
Impostâ şi cintru.
Coroană şi cheie de arc.
Şi favorite mai vechi, ca deschidere şi contrafort.

Pe scurt spus, grinzile erau blocuri de piatră standard; bolţarii erau fasonaţi pentru bolţi. Imposta era punctul de sprijin final, la punctul de naştere a bolţii. Preferatul lui era cintrul - cofrajul pe care erau construite arcele; o curbură a construcţiei din lemn. Susţinea, apoi era îndepărtat de dedesubt: cel dintâi test al fiecărui arc şi al fiecărei supravieţuiri.
Pe urmă, CLAY.

Păstră teancul intitulat CLAY sub priviri mai tot timpul în vreme ce citi restul. Gândul de a-1 lua la rând îl incita, dar îl ţinea în frâu totodată. Deasupra avea pusă ca greutate o cheie veche şi ruginită; sub ea era o singură foaie.

Când ajunse în sfârşit s-o citească, se făcuse seară...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

38,70 RON
43,00 RON (-10%)
32,40 RON
36,00 RON (-10%)
Created in 0.0475 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.