Poezia clasică chineză

Poezia clasică chineză
-7%
Preț: 55,66 RON
59,85 RON (-7%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-333-020-4
Anul publicării: 2024
Pagini: 270

DESCRIERE

Poezia clasică chineză

 

"Ci" este o formă distinctă de poezie lirică chineză, ce a luat naștere în perioada dinastiei Tang și a cunoscut o dezvoltare semnificativă în timpul dinastiilor Song. Această formă poetică a înflorit pe deplin în timpul dinastiei Song și a continuat să fie apreciată și practicată până în prezent.

 

Creațiile în stil "ci" s-au transmis de-a lungul generațiilor și au rămas relevante și astăzi pentru cei ce doresc să-și exprime sentimentele poetice într-un mod rafinat și evocativ.

 

"Antologia Poeziei Clasice Chineze" reunește 152 de opere "ci" semnate de 52 de poeți din perioadele dinastiilor Tang și Song. Aceste creații sunt organizate cronologic și sunt prezentate într-o ediție bilingvă română-chineză, oferind cititorilor acces la traduceri fidele ale versurilor originale.

 

Traducerile în limba română sunt realizate cu o grijă deosebită pentru a transmite sensul și emoția cuvintelor originale, păstrând în același timp expresiile și stilurile poetice caracteristice limbii române.

 

Manuscrisul "Poezia clasică chineză" nu doar reflectă valoarea artistică a poeziilor, ci și calitatea remarcabilă a traducerilor, contribuind astfel la înțelegerea și aprecierea acestor opere de către un public mai larg.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

34,00 RON
40,00 RON (-15%)
55,11 RON
59,90 RON (-8%)
Created in 0.0518 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.