Popular. Puterea atractivitatii intr-o lume obsedata de statut

Popular. Puterea atractivitatii intr-o lume obsedata de statut
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 288
Format: 14x20
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Popular. Puterea atractivitatii intr-o lume obsedata de statut - Mitch Prinstein

 
... cartea de faţă examinează motivele pentru care popularitatea joacă un rol atât de important în dezvoltarea noastră, influenţându-ne fericirea și succesul pe termen lung.
 
În multe aspecte ale vieţii, aceste vechi dinamici ale copilăriei și adolescenţei continuă să se manifeste în fiecare întâlnire de afaceri, în reuniunile sociale, în relaţiile personale și chiar în felul în care ne creștem copiii.
 
Popularitatea ne afectează până și ADN-ul, sănătatea și mortalitatea în moduri fascinante, la care nu ne-am gândit până acum...
 
Din carte:
 
...într-o seară de marţi din octombrie, cam la două ore depărtare de Chicago, o femeie îmbrăcată într-o fustă scurtă încerca să se aşeze graţios pe un scăunel de copil. Femeia era Paula, o prietenă a mea din facultate.
 
Când am cunoscut-o, Paula avea părul castaniu buclat şi, de curând, slăbise destul de mult. Astăzi este asistentă la urgenţă. Este căsătorită, are doi fii şi a devenit un fel de fashionistă - îşi cumpără tot timpul pantofi noi şi poşete la modă.
 
Cu toate acestea, încă se mai gândeşte la ea însăşi ca la „fata aia mică şi îndesată, cu părul neîngrijit", iar în acea seară de marţi mi-a trimis un mesaj chiar înainte de şedinţa consiliului director al şcolii unde învăţa fiul ei. „Stând aici, îmi amintesc de toate. Tachinăriie, anxietatea, temele. Mă aştept să mă scuipe cineva dinlr-un moment într-altul.:)"
 
Paula participa la şedinţă pentru a solicita acordarea de fonduri pentru revigorarea unui program pentru copiii Supra dotaţi, pe care îl dorea cu disperare pentru băieţii ei.
 
După şase luni de încercări fără niciun progres, începuse să-şi piardă răbdarea. Scrisese un proiect coerent, alcătuise un buget, colectase date despre programele similare din cartierele învecinate şi chiar îi rugase pe câţiva profesori să îi susţină ideea.
 
''Daca vom avea un program mai bun pentru copiii supradotati, mai putini parinti isi vor trimite copiii la scoala particulara''
a argumentat ea. „Păstrarea copiilor dotaţi în sistemul public de învăţământ va duce la obţinerea unor rezultate mai bune la teste şi la revenirea la nivelul de finanţare statală pe care îl aveam acum trei ani.
 
Practic, programul se va plăti singur.” Insă, cu o lună în urmă, consiliul director alocase fonduri pentru o sală de relaxare pentru elevi.
 
Câteva zile mai târziu, am întrebat-o pe Paula ce se întâmplase la şedinţă. Mi-a spus că, exact înainte să înceapă, a apărut o femeie pe nume Susan.
 
„Intră în sală, probabil doar ca să-şi etaleze noua geantă Birkin, şi se uită în jur de parcă s-ar aştepta să-i aruncăm trandafiri la picioare sau ceva de genul”, a spus Paula.
 
Fiica lui Susan era în aceeaşi clasă cu băiatul Paulei. Era prima dată când Susan venea la o şedinţă a consiliului director.
Mai mulţi părinţi din sală au zărit-o şi i-au făcut cu mâna, bucuroşi.
 
O femeie a fugit imediat către ea, a îmbrăţişat-o şi a strigat: „Dumnezeule, de când nu ne-am văzut. Trebuie să recuperăm!”...
 
 
CUPRINS:
 
Nota autorului
Introducere
 
Partea întâi:
Tipurile de popularitate care ne afectează în prezent
 
1. Locul dejoacă al adulţilor: Unde mai contează încă popularitatea
2. Golan îngâmfat sau lider agreabil: Există mai multe tipuri de popularitate
3. Capcanele popularităţii: Ce e în neregulă cu ceea ce ne dorim?
 
Partea a doua:
Modurile surprinzătoare în care anumite tipuri de popularitate ne pot schimba viaţa
 
4. Turme şi dureri de cap: Cum e programat corpul nostru să îi pese de popularitate
5. Bumerangul popularităţii: Cum ne creăm lumea în care trăim
 
Partea a treia:
Aşadar, ce facem în continuare?
 
6. Moştenirea noastră din liceu: Cum o putem cuceri pe regina balului în zilele noastre
7. Clickuri şi clici: Cum să nu „apreciezi"?
 
...............
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0727 sec