Portocale pentru Crăciun. Dincolo de Zidul Berlinului - Margarita Morris

Portocale pentru Crăciun. Dincolo de Zidul Berlinului - Margarita Morris
-9,1%
Preț: 55,00 RON
60,50 RON (-9,09%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-088-147-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Portocale pentru Crăciun. Dincolo de Zidul Berlinului - Margarita Morris

 
... cafeaua s‑a răcit. O împing într‑o parte și lovesc tare cu pumnul în masă.
 
— Verdammt! La naiba!
 
Vocea mea sună nefiresc de tare în bucătăria goală. Azi se vorbește despre un singur lucru la radio. De ce mă temeam cel mai mult s‑a întâmplat; granița dintre Berlinul de Est și Berlinul de Vest a fost închisă. Cu sârmă ghimpată. Și nu doar prin mijlocul orașului, ci pe toată lungimea Berlinului de Vest, lucru care face imposibil accesul berlinezilor din Est și al est‑germanilor deopotrivă, în Berlinul de Vest.
 
Potrivit radioului, gărzi înarmate păzesc punctele de control dintre Est și Vest, iar luptătorii înarmați din fabrici, muncitori est‑germani antrenați pentru luptă, păzesc sârma ghimpată.
 
Partidului Comunist nu i‑a plăcut faptul că atât de mulți oameni plecau spre Vest, așa că a astupat gaura care era Berlinul de Vest. Granița e acum închisă. Nimeni nu poate trece în nicio direcție. Dar ce nu înțeleg este cum naiba au reușit să facă o asemenea manevră?
 
Nimeni n‑a știut nimic, deși poate că ar fi trebuit să bănuim că așa ceva se poate întâmpla. Mă gândesc la Sabine și Brigitta, care s‑au trezit azi‑dimineață așteptând cu nerăbdare picnicul. Vor fi auzit știrile la radio? Sau chiar în clipa asta sunt la graniță, unde li se refuză intrarea în Berlinul de Vest?
 
Dacă nu știau despre sârma ghimpată, ar putea fi chiar acum în trenul care se îndreaptă spre Friedrichstrasse. Crainicul de la radio a spus că niciun tren nu are voie să treacă granița. Sunt atât de furios, încât cred că o să explodez, dacă mai stau aici.
 
Arunc cafeaua rece în chiuvetă și îmi iau jacheta din cuierul de pe ușa bucătăriei. Bernd, colegul meu de apartament, încă doarme. Nu‑mi pasă dacă‑l trezesc și ies trântind ușa în urma mea...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0701 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.