Povestea mea - Michelle Obama

Povestea mea - Michelle Obama
Anul publicării: 2018
Pagini: 622
Format: 13x20
Categoria: Biografii
Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Povestea mea - Michelle Obama

 
...Michele Obama descrie primii ani ai căsniciei sale, când încerca să găsească echilibrul între carieră și ascensiunea rapidă în politică a soțului ei. Ne dezvăluie detalii intime din discuțiile pe care le-au purtat înainte de candidatura lui Barack Obama la președinție și impresii despre rolul pe care ea l-a jucat în campania lui electorală, ca o figură populară, dar și foarte des criticată...
 
Fragmente:
 
... de îndată ce mi-am dat voie să simt ceva pentru Barack, sentimentele au răbufnit - o explozie năucitoare de dorinţă, recunoştinţă, împlinire, mirare.
 
Toate grijile pe care mi le făcusem cu privire la viaţa şi la cariera mea, şi chiar despre Barack însuşi au părut să dispară de la acel prim sărut, lăsându-se înlocuite de o nevoie presantă de a-l cunoaşte mai bine, de a explora şi de a experimenta tot ce era legat de el, cât mai repede.

Poate din pricina faptului că trebuia să se întoarcă la Harvard peste o lună, nu am pierdut vremea cu convenienţele. Cum nu eram pregătită încă să aduc un bărbat să doarmă sub acelaşi acoperiş cu părinţii mei, am început să petrec eu nopţile în apartamentul lui Barack, un loc înghesuit la etajul al doilea, deasupra vitrinei unui magazin, pe o porţiune zgomotoasă din Fifty-Third Street.
 
Cel care locuia, de obicei, acolo era student la drept la Universitatea din Chicago şi mobilase apartamentul ca orice student, cu un amestec de lucruri culese la întâmplare de prin târgurile de cartier.
 
Era o masă mică, mai multe scaune şubrede şi o saltea cât toate zilele pusă direct pe jos. Grămezi din cărţile şi ziarele lui Barack acopereau orice suprafaţă liberă şi o bună parte din podea.
 
El îşi atârna costumele pentru birou pe spătarele scaunelor din bucătărie şi nu avea mai nimic în frigider. Nu era un loc primitor, dar, privind acum totul prin lentilele poveştii noastre de iubire care avansa rapid, avea senzaţia de acasă.
 
Barack mă nedumerea. Era diferit de toţi cei cu care mă întâlnisem înainte, în primul rând, pentru că părea atât de sigur de el. Işi arăta deschis afecţiunea. îmi spunea că sunt frumoasă. Mă făcea să mă simt bine.
 
Pentru mine, era un fel de unicorn neobişnuit până la punctul în care părea aproape ireal. Nu vorbea niciodată despre lucruri materiale, cum ar fi cumpărarea unei case sau a unei maşini sau chiar a unor pantofi.
 
Banii lui erau cheltuiţi, în general, pe cărţi, care pentru el erau obiecte sacre, furnizându-i hrană pentru minte. Citea până noaptea târziu, deseori multă vreme după ce adormeam eu, cărţi de istorie, biografii, dar şi Toni Morrison.
 
Citea în fiecare zi câteva ziare, de lkprima până la ultima pagină. Urmărea recenziile de cărţi, rezultatele din Liga Americană şi ce mai făceau consilierii municipali aleşi în South Side.
 
Putea să discute cu aceeaşi pasiune despre alegerile din Polonia şi despre filmele care primiseră critici Negative de la Roger Ebert şi de ce...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă  

Povestea mea    
Povestea noastră   
Povestea continuă    

Epilog   
Mulţumiri   
 
Credite fotografice
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Biografii

Created in 0.0503 sec