Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor

Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 480
Format: 14x21
Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor - David Christian

 
... in Povestea originilor, Christian îi duce pe cititori într-o cavalcadă nebună prin toate cele 13, 8 miliarde de ani pe care am ajuns să le numim „istorie”. 

Concentrându-și atenția pe evenimentele definitorii (praguri), pe tendințele majore și pe întrebările fundamentale despre originile noastre, Christian aduce la vedere firele ascunse care leagă totul laolaltă – de la crearea planetei noastre și până la apariția agriculturii, la războiul nuclear și mai departe...
 
O poveste modernă a originilor

Şi totuşi... o poveste modernă a originilor îşi face apariţia din aceste frânturi. La fel ca poveştile spuse pe malul lacului Mungo, şi povestea noastră modernă a originilor a fost spusă de străbuni, după care a fost testată şi verificată de-a lungul multor generaţii şi milenii.

Evident că este diferită de majoritatea poveştilor tradiţionale ale originilor. Acest lucru se întâmplă şi din cauza că nu a fost construită de o anumită regiune sau cultură, ci de o comunitate globală de peste 7 miliarde de oameni - cu alte cuvinte, cuprinde informaţii din toate colţurile lumii.
 
Aceasta este o poveste a originilor pentru toţi oamenii moderni şi are drept fundamente tradiţiile globale ale ştiinţei moderne.

Spre deosebire de multe poveşti tradiţionale ale originilor, cea modernă nu are la bază o divinitate creatoare, chiar dacă beneficiază de energii şi figuri la fel de exotice ca personalităţile ilustre ale multor poveşti tradiţionale ale originilor.
 
La fel ca poveştile originilor ale confucianismului sau budismului timpuriu, şi povestea modernă este despre un univers care există şi atât.
 
Sensul nu este dat de Univers, ci de noi, oamenii. „Care este sensul Universului?” a întrebat Joseph Campbell, un cărturar al miturilor şi religiilor. „Care este sensul unui purice? El există şi atât. La fel şi tu - sensul tău este că exişti.’’

Lumea poveştii moderne a originilor este mai puţin stabilă, mai turbulentă şi mult mai mare decât lumile multor poveşti tradiţionale ale originilor. Iar aceste însuşiri trimit spre limitele poveştii moderne a originilor...
 
CUPRINS:
 
Introducere       
Cronologie      

PARTEA ÎNTÂI: Cosmosul
1. La început - pragul 1 
2. Stele şi galaxii - pragurile 2 şi 3   
3. Molecule şi luni - pragul 4       

PARTEA A DOUA: Biosfera
4. Viaţa - pragul 5  
5. Microorganismele şi biosfera     
6. Macroorganismele şi biosfera   
         
PARTEA A TREIA: Noi
7. Oamenii - pragul 6    
8. Agricultura-pragul 7
9. Civilizaţiile agrare     
10. La intrarea în lumea zilei de azi     
11. Antropoeenul-pragul 8

PARTEA A PATRA: Viitorul
12. Unde due toate acestea? 
 
Multumiri
Anexa
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

24,84 RON
27,00 RON (-8%)
Created in 0.0566 sec