Povestea regelui supărat pe clovn - Matei Vișniec

Povestea regelui supărat pe clovn - Matei Vișniec
-6%
Preț: 39,87 RON
42,42 RON (-6,01%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060864349
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 112

DESCRIERE

Povestea regelui supărat pe clovn - Matei Vișniec

 
Clovnul bătrân încearcă să prindă musca invizibilă, dar nu reuşeşte. Clovnul se ridică, încearcă din nou să prindă insecta blestemată care pare să se fi aşezat chiar pe tron. Musca scapă din nou, îşi ia zborul. Clovnul bătrân face salturi ca s-o prindă, se urcă pe tron cu picioarele, apoi coboară, se mai împiedică, crede că a prins-o, dar de fapt nu aprins-o, se roteşte în jurul tronului şi apoi în jurul prinţului etc.
Brusc bâzâitul mustii încetează. Clovnul bătrân face ochii mari, se apropie de prinţ şi îi face semn să tacă pentru că musca, da, s-a aşezat pe nasul prinţului. Clovnul bătrân se pregăteşte să înşface musca de pe nasul prinţului.
Răpăit de tobă, ca la circ, înaintea unui număr spectaculos. Clovnul îşi suflecă mâneca de la mâna stângă, deşi cu mâna dreaptă va încerca să prindă musca.
Suspans. Răpăit de tobă. Clovnul bătrân transpiră, scoate din buzunarul de la pantaloni o batistă interminabilă, se şterge pe frunte, batista îi rămâne atârnată de buzunar. Clovnul bătrân face un gest rapid cu mâna dreaptă încercând să prindă musca aşezată pe nasul prinţului, dar o ratează. Se aude din nou un bâzâit, este clar că musca a scăpat şi se îndepărtează.
Clovnul bătrân continuă să alerge după muscă, sare să o prindă, se împiedică de batistă, se mai şterge o dată cu batista pe frunte apoi încearcă să gonească musca ajutându-se de batistă... Toate încercările sunt inutile.
Obosit, clovnul îşi scoate pălăria ca să-şi facă vânt cu ea. Bâzâitul încetează. înţelegem că musca s-a aşezat pe creştetul clovnului. Clovnul bătrân le face un semn discret spectatorilor ca şi cum aceştia i-arfi complici. Apoi, cu un gest rapid, îşi repune...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0531 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.