Povești corecte politic de adormit copiii

Povești corecte politic de adormit copiii
-10%
Preț: 24,30 RON
27,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-6432-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 200
Format: 13X20

DESCRIERE

Povești corecte politic de adormit copiii - James Finn Garner

 
... prin hăţiş, dincolo de râu şi adânc, adânc în pădurea deasă, trăia o familie de urşi — compusă din Tata Urs, Mama Urs şi Copilul Urs — şi toţi trăiau împreună antropomorfic într-o mică colibă, ca o familie-nucleu.
 
Fireşte, ei regretau nespus acest lucru, dat fiind faptul că familia-nucleu era folosită tradiţional la transformarea femeii în sclava bărbatului, la inocularea treptată a unor precepte morale egocentriste în mintea membrilor săi şi la inculcarea noţiunilor rigide legate de rolurile heterosexuale în conştiinţa noii generaţii.
 
In ciuda tuturor acestor aspecte, ei se străduiau să fie fericiţi şi luaseră măsuri pentru a evita să cadă în cursă, de pildă botezându-şi progenitura cu un nume defectiv de gen.

Intr-o bună zi, se aşezară la masă în micuţa lor colibă antropomorfică să ia micul dejun. Tata Urs pregătise nişte castroane mari cu porridge preparat din ingrediente 100% naturale. însă, luat direct de pe sobă, porridge-ul avea o valoare termică prea ridicată pentru a putea fi consumat instant Astfel încât, cei trei lăsară deoparte castroanele să se răcească şi plecară într-o scurtă plimbare, să-şi viziteze animalele vecine.

După ce urşii plecară de acasă, o tânără femeie cu un ten cu concentraţie redusă de melanină ţâşni din tufişuri şi se furişă în colibă. Numele ei era Bucle Aurii şi îi urmărea pe urşi de câteva zile. Fiindcă, vedeţi voi, dragii mei, ea era de profesie biolog şi se specializase în studiul urşilor antropomorfi.
 
Odinioară, cu mult timp în urmă, fusese profesor universitar, însă stilul agresiv, masculin, în care abordase cercetarea ştiinţifică — smulgând vălul diafan al Naturii, dezvaluindu-i secretele, penetrându-i esenţa, utilizând-o pentru satisfacerea nevoilor sade egoiste şi, pe deasupra, lăudându-se cu toate aceste profanări în articole publicate în diverse reviste — conduseseră la demiterea ei.

Aşadar, biologul nostru violent şi periculos studia coliba de ceva vreme. Intenţiona să le pună urşilor la gât nişte zgărzi cu radio-transmiţătoare, iar apoi să le studieze obiceiurile migratoare şi adte tipare de viaţă, într-un dispreţ profund ad intimităţii lor personade (sau, mai degrabă, animale).
 
Animată exclusiv de gândul de a face spionaj ştiinţific, Bucle Aurii intră prin efracţie în coliba urşilor. în bucătărie, ea turnă în castroanele cu porridge o soluţie tranchilizantă. Ajunsă apoi în dormitor, instală capcane în fiecare pat, pe care le montă sub perne.
 
Planul ei era să-i drogheze pe urşi şi, când aceştia se vor fi îndreptat împle-ticindu-se ameţiţi spre pat cu intenţia de a trage un pui de somn, să declanşeze fixarea zgărzii cu radio-transmiţătoare de gâtul lor, chiar în momentul în care capul ar fi atins perna...
 
CUPRINS:
 
Scufiţa Roşie         
Hainele noi ale Împăratului
Cei trei purceluşi    
Rumpelstilskin
Cei trei ţapi Gruff codependenţi     
Sălăţica    
Cenuşăreasa    
Bucle aurii     
Albă-ca-zăpada    
Puiu’ Mic     
Prinţul broscoi    
Jack şi vrejul de fasole    
Cântăreţul din Hamelin             
Hansel şi Gretel    
Greierele şi fumicul    
Prinţesa şi bobul de mazăre     
Micuţa entitate sireniană    
Ţestosul şi iepurele     
Motanul încălţat     
Persoana adormită de o frumuseţe peste medie
Şoricelul urban şi şoricelul periferic             
In ajun de solstiţiu    
Frosty, creatura de zăpadă    
Spărgătorul de nuci    
Rudolf, renul hiperdezvoltat nazal    
Colind de Crăciun

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0488 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.