Povești vindecătoare. Darul povestirii. Grădinarul credincios - Clarissa Pinkola Estes

Povești vindecătoare. Darul povestirii. Grădinarul credincios - Clarissa Pinkola Estes
Preț: 19,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-38-0350-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Format: 13x20

DESCRIERE

Povești vindecătoare. Darul povestirii. Grădinarul credincios - Clarissa Pinkola Estes

 
Naşterea poveştilor
Cum au apărut poveştile? Păi, s-au născut în clipele în care Dumnezeu Se simţea singur.
Cum vine asta, singur? Ei bine, vidul de la începutul veacurilor era o beznă deplină, înţesată de poveşti - niciuna dintre ele ne-deosebindu-se de cealaltă.
 
Aşadar, poveştile n-aveau formă şi Dom-nul-Dumnezeu S-a preumblat prin faţa hăului neguros căutând cu grijă o poveste, căci, cum vă ziceam, Dumnezeu era nespus de singur.
 
In cele din urmă I-a venit o idee:
 
— Să fie lumină! a şoptit El.
Şi s-a făcut o scânteiere atât de puternică, încât Dumnezeu S-a văzut nevoit să se întindă după vidul-genune ca să despartă poveştile luminoase de cele întunecate. Aşa au prins viaţă basmele din dimineţile senine şi cele din serile liniştite. Şi Dumnezeu a văzut că erau bune.
 
Prinzând avânt, Domnul a despărţit poveştile despre cer de cele despre pământ şi, pe acestea din urmă, de cele despre ape. A tresăltat de bucurie creând copacii, mari şi mici, plantele şi seminţele pestriţe, fiindcă, altfel, n-ar mai fi existat poveşti despre pomi, plante şi seminţe.

A râs încântat, şi din râsul Lui s-au ivit stelele şi văzduhul şi s-au aşezat fiecare la locurile lor. Dumnezeu a pus în cer lumina aurie a soarelui să stăpânească peste noapte. Domnul le făurise în acest fel, ca să fie şi poveşti despre lună şi stele, şi despre soare şi tainele nopţii.

Dumnezeu a fost din cale-afară de mulţumit că a plăsmuit păsările, monştrii din ape şi fiinţele vii, peştii şi plantele marine, zburătoarele, vitele şi târâtoarele şi feluritele fiare ce sălăşluiau pe uscat. Odată cu ele, au apărut poveştile despre mesagerii înaripaţi ai Domnului, istorii despre balene şi peşti, povestiri despre viaţă, înainte ca viaţa să se fi înfiripat cu adevărat, despre...
 
CUPRINS:
 
Darul povestirii
(PILDĂ DESPRE CE ESTE DE-AJUNS)

Epilog   
Grădinarul credincios   

(PILDĂ DESPRE CEEA CE NU PIERE NICIODATĂ)
Binecuvântare   
Naşterea poveştilor    
Ceea ce nu piere niciodată    
Epilog    
Rugăciune    
Bibliografie  
Mulţumiri    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0495 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.