Povesti vindecatoare. Povesti mangaietoare pentru copii - Carmen Valentinotti

Povesti vindecatoare. Povesti mangaietoare pentru copii - Carmen Valentinotti
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786068714431
Anul publicării: 2021
Pagini: 170
Format: 14X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Povesti vindecatoare. Povesti mangaietoare pentru copii - Carmen Valentinotti

 
... cu mulţi ani în urmă, într-un sătuc, trăia un bătrân cărturar inţelept. Se spunea că deja trecuse de o sută de ani, dar lui nu-i păsa, fiindcă nu avea timp să-şi sărbătorească aniversările.
 
Ceea ce-i ocupa zilele şi adesea, nopţile, era marea lui sete de cunoaştere, de a afla şi de a explora toate secretele lumii. Incă de mic era foarte curios: scruta cerul şi explora pădurile şi câmpiile, observa cu interes nemărginit câte un fir de iarbă, o insectă în armura aurie, sau o horă a stelelor care părea să deseneze forme pe cer.
 
Casa lui era mică şi un pic izolată. Când intrai, nu reuşeai să hei diferenţa între dormitor, bucătărie şi birou. Pretutindeni erau carp şi obiecte foarte ciudate, foi enorme acoperite cu desene şi cuvinte scrise într-o caligrafie înghesuită.
 
Erau păianjeni şi praf cam peste tot, fiindcă bătrânul nu avea deloc timp să se apuce de curăţenie, de cât era de ocupat cu studiul şi cercetarea.

Acest om, de-a lungul lungii sale vieţi, adunase tare multă înţe-lepciune, dar trebuie să spunem şi că în inima lui se născuse o mare iubire pentru lucrurile pe care le putea cunoaşte.
 
Putea fi văzut de-a dreptul înduioşat de secretul revelat de o floare deschisă în zori şi niciodată, dar absolut niciodată nu folosise multele lui cunoştinţe pentru a face rău cuiva, nici măcar unei muşte.
 
Trăia fericit în dezordinea lui, în nestăvilita lui curiozitate şi in marea lui iubire pentru toată lumea, pentru întreg universul. în-tr-o zi, bătrânul înţelept îşi dădu seama dintr-o dată că devenise cu adevărat foarte bătrân.

„Vremea mea nu va dura veşnic," se gândea scărpinându-şi capul cărunt, „în curând şi eu va trebui să închid ochii şi să mă odihnesc, să plec din lumea asta. Dar, Dumnezeule, cum aş putea face să las celorlalţi oameni tot ceea ce am învăţat, toate descoperirile minunate pe care le-am făcut?
 
Cum aş putea face în aşa fel încât toate astea să supravieţuiască şi să nască şi în ceilalţi oameni dorinţa de a cunoaşte şi de a iubi universul şi minunile sale?" Bătrânul se plimba încolo şi încoace prin casa lui micuţă, făcând să zboare praful şi paginile cu tunica sa lungă.

„Chiar nu pot să mă apuc să scriu tot ce ştiu!", cugetă în continuare, „Aş pierde acel puţin timp care-mi mai rămâne de trăit şi oricum nu aş reuşi. Şi apoi, cum s-ar putea scrie în cuvinte iubirea pentru lume? E Există vreo metodă?"

Aşadar, în acea seară, bietul om nu-şi putu găsi liniştea. întrebările şi îngrijorările i se înghesuiau în minte şi doar foarte târziu reuşi să adoarmă, sperând că noaptea îi va fi un sfetnic bun.

Şi aşa a fost. Dimineaţă, când deschise ochii, ştia exact ce are de făcut...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă sau prospectul poveştilor vindecătoare
Studiul poveştilor
Conţinutul poveştilor
 
Simion şi cântecul magic
Omuleţul cu toane
Satul de pe malul mării
Fetiţa fluturilor
Flautul de aur
Căluţul Coamă de Argint
Bila de aur
Poveste de primăvară
Intoarcerea prinţului
Gărgăriţa şi omida
Ghioceii
Micul ţesător
O poveste... de groaza
Povestea zânei
Margoria
Palatul misterios
Părul regelui
loan
Vorbele prinţului
..........
.......
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0502 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.