Prada - Ayaan Hirsi Ali

Prada - Ayaan Hirsi Ali
-6%
Preț: 32,90 RON
35,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8530-1
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 320
Format: 13X20

DESCRIERE

Prada - Ayaan Hirsi Ali

 
... falsele acuzaţii de rasism sunt cea mai uşoară cale de concretizare a negării, aşa cum a aflat romancierul algerian Kamel Daoud. După ce a publicat un articol în Le Monde despre componenta culturală pe care o detectase în violenţa sexuală petrecută în ajunul Anului Nou în Koln, a fost pus la stâlpul infamiei.
 
La puţină vreme după aceea a anunţat că renunţă să mai semneze articole în ziare, preferând să se rezume la a scrie ficţiune21. Thilo Sarrazin, economist, a fost criticat de membri ai elitei germane şi înlăturat din consiliul executiv al Bundesbank din cauză că a publicat volumul Deutschland schafft sich ab („Germania îşi pune capăt zilelor”) în 2010. Tot astfel, Uwe Tellkamp, scriitor german, a fost abandonat de editorul său în 2018, după ce a criticat politica uşilor deschise aplicată de ţara sa în chestiunea migraţiei şi a avertizat cu privire la instaurarea unei „dictaturi morale” în Germania.

Hamed Abdel-Samad, scriitor şi crainic german de origine egipteană, autor al volumului de memorialistică Mein Abschied vom Himmel („Plecarea mea din Rai”) publicat în 2009, a explicat că germanii sunt uşor de şantajat din cauza istoriei ţării lor:
 
Apelurile la compasiune şi platitudinile

O altă formă de negare este să faci apel la compasiune în detrimentul raţiunii sau al prudenţei. Unii politicieni care atrag atenţia asupra virtuţilor îi imploră pe cetăţeni să-şi îndeplinească datoria morală de a-i salva pe migranţi. Cei care refuză sunt consideraţi imediat imorali, inumani şi rasişti. In 2014, prim-ministrul suedez Fredrik Reinfeldt a făcut apel la „cetăţenii suedezi să se arate inimoşi cu refugiaţii”. în septembrie 2016, primarii din New York, Paris şi Londra au publicat un articol comun despre criza refugiaţilor în New York Times în care se angajau „să urmărească în continuare o abordare integratoare în chestiunea relocării [refugiaţilor], în scopul combaterii valului tot mai mare al limbajului xenofob din întreaga lume. Un asemenea limbaj va duce numai la creşterea marginalizării comunităţilor noastre de imigranţi, fără ca prin aceasta să fim mai în siguranţă”...
 
CUPRINS:
 
Introducere    

Partea I
STRĂZILE NESIGURE

Capitolul 1. Ne întoarcem în timp  
Capitolul 2. Al cincilea val   
Capitolul 3. Violenţa sexuală în statistici  
Capitolul 4. Taharrush gamea (jocul violului) soseşte în Europa     
Capitolul 5. Cum sunt erodate drepturile femeilor    
Capitolul 6. Nu cumva legile sunt un obstacol?    

Partea a II-a
ESTABLISHMENTUL EUROPEAN ABROGĂ RESPONSABILITATEA PENTRU SIGURANŢA FEMEILOR

Capitolul 7. Acţiunile au consecinţe    
Capitolul 8. Geamurile sparte ale justiţiei liberale    
Capitolul 9. Setul de strategii ale negării   
Capitolul 10. Impasul feministelor    
 
Partea a II-a
CIOCNIREA CIVILIZAŢIILOR: O REEXAMINARE
Capitolul 11.  Doctrina modestiei    
Capitolul 12.  Ciocnirea culturilor   
Capitolul 13.  De ce integrarea nu are loc   
Capitolul 14.  Industria integrării şi eşecul ei  
Capitolul 15.  Bandele care ademenesc fete   

Partea a IV-a
SOLUŢII, FALSE ŞI REALE

Capitolul 16. „Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt căsătoriţi cu un copil”   
Capitolul 17.  Problema populistă    
Capitolul 18.  O nouă abordare faţă de integrare    
Concluzie: drumul spre Gilead  
Mulţumiri   
Note    
Index    

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0638 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.