Praf de stele, culegere de astrologie (Valeriu Panoiu)

Praf de stele, culegere de astrologie (Valeriu Panoiu)
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 320
Format: 14x20

DESCRIERE

Praf de stele, culegere de astrologie (Valeriu Panoiu)

 
... autorul realizează o sinteză fără precedent în spațiul românesc, creând o mult așteptată și măiestrit întocmită istorie a astrologiei, în stilul proaspăt și ludic ce l-a consacrat. Cartea conține și comentarii astrologice pe diverse teme de interes larg, de la relații umane până la soarta lumii și fixarea scopurilor mici și mari, toate menite să-l ajute pe cititor în cunoașterea de sine, cunoașterea altora și cunoașterea Scopului cu care ne-am născut.

    Valeriu Pănoiu impresionează și de această dată prin atenta documentare, prin rafinamentul și originalitatea interpretărilor, prin profunzimea și pragmatismul observațiilor psihologice, precum 
și prin scriitura tonică și prietenoasă, plină de inspirație pentru orice cititor...
 
Din carte:
 
 Berbecul poate să ia de la Balanţă diplomaţia, capacitatea de cooperare, uşurinţa în asociere, gustul pentru frumos, eleganţa, rafinamentul, spiritul justiţiar, dar şi patima compromisului, confortul, delăsarea, ataşamentele, renunţarea la sine, abandonul, amânarea, indecizia, nevoia de a depinde.

    Taurul poate oglindi de la Scorpion forţa şi ambiţia, aspiraţia spre putere şi interesul pentru lumea invizibilă, mister şi tot ce este ascuns, flerul şi intuiţia, dar la fel de bine un orgoliu ieşit din comun cu accente sado-masochiste, spirit de autodistrugere, perfidie, un control absolut, o latură conflictuală pronunţată, dorinţe nesatisfăcute, motivare prin suferinţă şi instincte răzbunătoare, inclusiv amestecul abuziv în viaţa altora din frustrările care conduc la plăcerea de a distruge.

    Gemenii pot să-şi ia de la Săgetător aspiraţia spre necunoscut, optimismul, încrederea în bine şi în deznodământul pozitiv, nevoia de autodepăşire, expansiunea continuă, înţelepciunea, înălţimea judecăţilor şi principiilor, plăcerea şi bucuria vieţii, capacitatea de sinteză şi abstractizare, dar la fel de bine confortul, delăsarea, oportunismul, autosuficienţa, limitarea, iluzia banilor şi acumularea, lăcomia.

    Racul împrumută de la Capricorn fie spiritul de organizare, capacităţile manageriale, capacitatea de a face lucrurile impecabil şi la timp, seriozitatea, independenţa, încrederea în forţele proprii, puterea de a clădi structuri şi sisteme solide, aspiraţia către vârf prin efort personal, fie rigiditatea, agresivitatea, ideile fixe, încăpăţânarea, prejudecăţile sociale, abuzul de putere, duritatea, problemele cu autoritatea, nevoia de a face reguli, de a impune limite şi interdicţii, plafonarea, lipsa orizontului, pasarea responsabilităţilor, refuzul de a evolua.

    Leul ia uneori de la Vărsător tot ce poate fi mai bun, dar şi tot ce poate fi mai prost. Poate fi altruist, săritor, responsabil, imparţial, implicat social, prietenos, devotat, mereu la dispoziţia altora, intuitiv, genial chiar, cu o cunoaştere impresionantă, înţelept, dar la fel de bine risipitor, împrăştiat, radical, extremist, fără simţul măsurii, rigid, încorsetat în principii, sever până la duritate, rece, detaşat, indiferent, oscilând între insensibilitate şi cruzime.

    Fecioara se vede în oglinda Peştilor, manifestând o credinţă în Dumnezeu şi în forţa vieţii pe care puţini o au, o capacitate imensă de a oferi ajutor, un devotament desăvârşit, darul de a vedea soluţiile optime la problemele cele mai dificile, empatia prin care este numai bună de pus la rană, dar, la polul opus, regăsim un spirit de sacrificiu prost înţeles şi deloc necesar, nevoia de a se chinui, dependenţa de suferinţă, orgoliul de salvator şi de victimă, lamentarea, orgoliul de atotştiutor, rolul de Dumnezeu care ştie mai bine şi îşi arogă dreptul de judeca şi de a aplica pedepse, fuga de realitate.

    Balanţa îşi trage seva din Berbec, de la care poate lua cinstea, onoarea, curajul, integritatea, spiritul luptător, iniţiativa, camaraderia, loialitatea, independenţa, voinţa, asumarea rolului de lider sau de apărător, spiritul întreprinzător, dar la fel de bine se pot reflecta şi trăsăturile negative: lipsa de integritate, trădarea, promisiunile nerespectate, deciziile bazate exclusiv pe interesul personal, jocul la dublu, invidia, nevoia de a pune presiune pe alţii, pretenţiile neacoperite, aşteptările fără a oferi ceva la schimb, agresivitatea, şefia, voinţa abuzivă, orgoliul de stăpân.

    Scorpionul se poate regăsi în zodia opusă, Taurul, prin capacitatea de a avea grijă de alţii, prin nevoia de a creşte oameni, proiecte, prin capacitatea de a modela tot ce atinge cu simţ estetic, prin rolul de părinte sau de păstor, prin răbdare şi încredere în forţele proprii, dar şi prin confort, ataşamente, abandon în lumea plăcerilor, delăsare, dezinteres, vicii, orbire din pricina banilor şi a posesiunilor, posesivitate, avariţie, lăcomie, amânare, inacţiune, risipă, irosirea timpului şi a resurselor...
 
 
CUPRINS:
 

Prolog... 7

 

Capitolul 1: Istoria astrologiei
1. 1. Astrologia în istoria lumii... 9
1. 2. Dosare medievale... 32
1. 3. Magi, magie şi creştinism... 43

 

Capitolul 2: Astrologia ca limbaj
2. 1. Introducere în astro-lingvistică... 63
2. 2. Astrologia ca limbaj terapeutic... 71
    2. 2. 1. Crucea iertării în astrogramă... 71
    2. 2. 2. Leacuri de băgat minţile în cap... 76
    2. 2. 3. Cum ne îmbolnăvim? O perspectivă astrologică... 78
2. 3. Astrologia ca limbaj al iubirii... 87
    2. 3. 1. Astrologie yin-yang. De ce vor femeile bărbaţi puternici?... 87
    2. 3. 2. Cum ţinem aprinsă flacăra în cuplu?... 92
    2. 3. 3. Inima zodiilor. Anomaliile genetice în astrologie... 101
2. 4. Astrologia ca limbaj social
2. 4. 1. Planeta ia viteză şi prinde aripi: criza relaţiilor şi a familiei... 105
2. 4. 2. Schimbarea la faţă a lumii! Planetele grele în acţiune... 109
2. 4. 3. Apocalypto! Pluto în Capricorn şi sfârşitul lumii... 112
2. 4. 4. Astrologie apocaliptică... 118
2. 4. 5. Neptun în Peşti bagă astrologia cu capul la fund... 121

 

Capitolul 3: Limbajul astrologie
3. 1. Eseuri despre zodii... 125
3. 2. Zodiile între succes şi eşec... 153
3. 3. Educaţie astrologică... 158
3. 4. Planetele personale interpretate... 170
    3. 4. 1.    Luna... 171
    3. 4. 2.    Mercur... 186
    3. 4. 3.    Venus... 203
    3. 4. 4.    Marte... 217

 

Capitolul 4: Umor astrologie
4. 1. Ce-şi spun zodiile când se privesc în oglindă?... 231
4. 2. Sărutul zodiilor... 235
4. 3. Ce ne enervează la zodia ta?... 239
4. 4. Slăbiciunile zodiilor... 243
4. 5. Zodiile în criză... 250
4. 6. Cadouri speciale pentru zodii... 256
4. 7. Ce împrumută fiecare zodie de la vecini?... 260
4. 8. Zodiile care te îngroapă, zodiile care te dezgroapă... 268

 

Capitolul 5: Astrologia şi ritmurile vieţii
5. 1. Calendarul astrologie lunar... 273
5. 2. Nunta cosmică anuală... 284
5. 3. Puterea vindecătoare a Eclipselor... 287

 

Capitolul 6: Controverse, prejudecăţi, tabu
6. 1. Unde e dragostea şi unde e sexul?... 291
6. 2. Polenizare, infidelitate şi fertilitate în astrologie... 295
6. 3. Cum ne minţim singuri cu astrologia! Jupiter, vânzătorul de gogoşi... 298
6. 4. Ce NU face Mercur retrograd... 300
6. 5. îndreptar pentru terapeuţi şi astrologi... 303

 

Mulţumiri... 311
Bibliografie selectivă... 313

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0734 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.