Prepararea lichiorurilor
Preț: 5,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
Editura: Mast
Anul publicării: 2006
Ediția: 10
Format: 13x20
Categoria: Bauturi si cocktail-uri
DESCRIERE
...''Prepararea lichiorurilor''
...În aceastã a 10-a ediţie, autorul dezvoltã substanţial capitolele referitoare la calitatea ingredientelor ce participã la obţinerea unui lichior de calitate. Printre acestea, calitatea distilatelor alcoolice ocupã un loc special. Vã sunt prezentate 36 reţete de lichior...
...
Cuprinsul carti: ''Prepararea lichiorurilor''
Cuvânt înainte, p. 9
Introducere, p. 11
Ce este un lichior?, p. 13
Istoria rachiului, p. 15
Alcoolul are douã feţe, p. 21
Ingredientele şi prepararea lor, p. 25
Alcoolul, p. 26
Alcool din cartofi, melasã şi cereale, p. 28
Alcool din fructe, p. 28
Alcoolul din resturi de vin şi de drojdie, p. 30
Alcool din celulozã, p. 31
Evoluţia alcoolului, p. 31
Obţinerea alcoolului cu o mare concentraţie, p. 32
Apã, p. 34
Zahãr şi zahãr ars, p. 36
Zahãr, p. 36
Prepararea soluţiei de zahãr, p. 36
Zahãr ars, p. 37
Compoziţia şi conţinutul de substanţe nutritive, p. 39
Pregãtirea fructelor, p. 43
Pectina şi descompunerea ei, p. 43
Obţinerea sucului, p. 44
Fermentaţia fructelor, p. 46
Substanţe chimice, p. 53
Substanţe chimice şi efectul lor, p. 54
Pregãtirea esenţelor aromatice, p. 58
Aparate, p. 60
Cântar, p. 60
Pahare şi cupe de mãsurat, p. 60
Pâlnii, p. 61
Filtru, p. 61
Aparate pentru zdrobirea fructelor, p. 62
Sticle şi dopuri, p. 62
Pânzã de filtru, sãculeţ de filtru, p. 62
Etichete adezive, p. 63
Calcularea concentraţiei de alcool, p. 66
Reţete, p. 71
Lichiorul abaţiei, p. 72
Lichior de ananas, p. 76
Bitter Angostura, p. 78
Lichior de mere, p. 80
Lichior de caise, p. 82
Lichior de pere, p. 841
Boonekamp, p. 86
Lichior qe mure, p. 88
Cordial Medoc, p. 90
Lichior de scoruş de munte, p. 91
Lichior de ouã, p. 93
Lichior de zmeurã, p. 95
Jumãtate şi jumãtate, p. 97
Lichior de soc, p. 99
Lichior de zmeurã, p. 101
Lichior de miere (vânãtoare de urşi), p. 105
Lichior de coacãze (Cassis), p. 107
Rachiu de ghimber, p. 109
Lichior de cafea, p.,, p. 111
Lichior de cireşe, p. 113
Lichior de nucã de cola, p. 116
Rachiu de chimen, p. 118
Lichior de lapte, p. 120
Lichior de corcoduşe (lichior de prune), p. 121
Lichior de Mokka şi frişca, p. 123
Lichior de nuci, p. 124
Lichior de portocale, p. 126
Lichior de mentã, p.,, p. 128
Lichior de piersici, p. 131
Lichior de gutui, p. 132
Rachiu de porumbe, p. 134
Lichior de ciocolatã, p. 136
Rachiu de Stonsdorf, p. 137
Lichior de ceai, p. 139
Lichior. de vanilie, p. 141
Lichior de lãmâie, p. 143
Mic ABC pentru amatorii de lichioruri, p. 145
Glosar al bãuturilor alcoolice cunoscute, p. 147
Bibliografie, p. 171
Autori:
...În aceastã a 10-a ediţie, autorul dezvoltã substanţial capitolele referitoare la calitatea ingredientelor ce participã la obţinerea unui lichior de calitate. Printre acestea, calitatea distilatelor alcoolice ocupã un loc special. Vã sunt prezentate 36 reţete de lichior...
...
Cuprinsul carti: ''Prepararea lichiorurilor''
Cuvânt înainte, p. 9
Introducere, p. 11
Ce este un lichior?, p. 13
Istoria rachiului, p. 15
Alcoolul are douã feţe, p. 21
Ingredientele şi prepararea lor, p. 25
Alcoolul, p. 26
Alcool din cartofi, melasã şi cereale, p. 28
Alcool din fructe, p. 28
Alcoolul din resturi de vin şi de drojdie, p. 30
Alcool din celulozã, p. 31
Evoluţia alcoolului, p. 31
Obţinerea alcoolului cu o mare concentraţie, p. 32
Apã, p. 34
Zahãr şi zahãr ars, p. 36
Zahãr, p. 36
Prepararea soluţiei de zahãr, p. 36
Zahãr ars, p. 37
Compoziţia şi conţinutul de substanţe nutritive, p. 39
Pregãtirea fructelor, p. 43
Pectina şi descompunerea ei, p. 43
Obţinerea sucului, p. 44
Fermentaţia fructelor, p. 46
Substanţe chimice, p. 53
Substanţe chimice şi efectul lor, p. 54
Pregãtirea esenţelor aromatice, p. 58
Aparate, p. 60
Cântar, p. 60
Pahare şi cupe de mãsurat, p. 60
Pâlnii, p. 61
Filtru, p. 61
Aparate pentru zdrobirea fructelor, p. 62
Sticle şi dopuri, p. 62
Pânzã de filtru, sãculeţ de filtru, p. 62
Etichete adezive, p. 63
Calcularea concentraţiei de alcool, p. 66
Reţete, p. 71
Lichiorul abaţiei, p. 72
Lichior de ananas, p. 76
Bitter Angostura, p. 78
Lichior de mere, p. 80
Lichior de caise, p. 82
Lichior de pere, p. 841
Boonekamp, p. 86
Lichior qe mure, p. 88
Cordial Medoc, p. 90
Lichior de scoruş de munte, p. 91
Lichior de ouã, p. 93
Lichior de zmeurã, p. 95
Jumãtate şi jumãtate, p. 97
Lichior de soc, p. 99
Lichior de zmeurã, p. 101
Lichior de miere (vânãtoare de urşi), p. 105
Lichior de coacãze (Cassis), p. 107
Rachiu de ghimber, p. 109
Lichior de cafea, p.,, p. 111
Lichior de cireşe, p. 113
Lichior de nucã de cola, p. 116
Rachiu de chimen, p. 118
Lichior de lapte, p. 120
Lichior de corcoduşe (lichior de prune), p. 121
Lichior de Mokka şi frişca, p. 123
Lichior de nuci, p. 124
Lichior de portocale, p. 126
Lichior de mentã, p.,, p. 128
Lichior de piersici, p. 131
Lichior de gutui, p. 132
Rachiu de porumbe, p. 134
Lichior de ciocolatã, p. 136
Rachiu de Stonsdorf, p. 137
Lichior de ceai, p. 139
Lichior. de vanilie, p. 141
Lichior de lãmâie, p. 143
Mic ABC pentru amatorii de lichioruri, p. 145
Glosar al bãuturilor alcoolice cunoscute, p. 147
Bibliografie, p. 171
Autori:
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 50,15 RONPRP: 59,00 RON
- 58,65 RONPRP: 69,00 RON
- 48,88 RONPRP: 52,00 RON
Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 50,15 RONPRP: 59,00 RON
- 58,65 RONPRP: 69,00 RON
- 44,44 RON
REVIEW-URI