Previziunea prin magie

Previziunea prin magie
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 288
Format: 11x16
Categoria: Magie
Preț: 12,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Previziunea prin magie - Lemi Gemil Mecari

 
„Demonomanţia”, metoda de divinaţie ce se adresează (şi cere ajutorul) demonilor, este strâns legată de „Aspidomanţie”*, tehnica prin care vrăjitorul, intrat în transă ia astfel contact cu Diavolul însuşi, care îi transmite celui interesat sfaturile de care are nevoie.

Mărturii despre aceste practici ne parvin încă din timpul Romei Imperiale, referindu-ne desigur la „Bellonari”, cu acest nume (fanatici'' sau ''Bellonae'' sacrati'') fiind desemnaţi preoţii cultului Zeiţei Bellona.

Având caracter orgiastic şi sângeros, în anumite sărbători religioase, preoţii acestui cult îşi răneau umerii, braţele şi coastele, oferindu-i Zeiţei sângele lor şi profeţind în numele ei.

*

* Din acestea a derivat ''Scrierea automatică", în care sfaturile vin din partea unor apropiaţi sau fiinţe superioare, prin dictarea unei persoane aflate în transă, fără nici o legătură cu Necuratul.

*

Atât de important este rolul demonilor încât are ca subiect studierea, clasificarea şi descrierea demonilor, ca şi a celorlalte fiinţe fabuloase.

Demonii nu erau însă consideraţi obligatoriu ca fiind exclusiv răi („demonici"), căci sunt mulţi Aceia ce vor şi săvârşesc binele, ba chiar mai mult de atât, interpretarea interesantă a teologilor contemporani, precum că „demon" ar putea avea sensul de „boală", putând fi o explicaţie a celor „7 demoni" alungaţi din trupul Măriei Magdalena de Domnul Iisus.

La unele popoare antice sângele celor jertfiţi era băut de către cei ce participau la ritual, pentru a se putea ajunge la starea de extaz; în cultul lui Mithras şi cel al lui Cibele, credincioşii fiind doar stropiţi cu sângele taurilor sacrificaţi, de la care îşi trăgeau puterea acestuia; în ritualuri sângele depăşind ca importanţă rolul avut în simbolistică, paradoxal - şi nu tocmai -el fiind perceput ca un simbol al esenţei vieţii.

*

In multe culturi sângele a fost declarat tabu şi nu putea fi vărsat decât după o pregătire prealabilă specială, cultul sacrificiul, în vechiul Mexic aztec el fiind un tribut absolut necesar pentru ca Soarele să nu ostenească în drumul său nocturn prin Infern.

*

In scenele crucificării adesea îngerii adună în cupe sângele vărsat de Mântuitor, aceasta fiind una dintre posibilele interpretări a legendarului Graal...
 
 
DIN CUPRINS:
 
La deschiderea cartii
Cuvânt înainte

Vrăjitoria propriu-zisa
Ghicirea    
Descântarea
Descântecul în rit religios.
Chitia
Fermecătoria
Iconoscopia
Baierele    
Astrologia
Astromanţia
Aleuromaţia
Apantomanţia
Cartea umbrelor
I Ching
Cristaloscopie
 
...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0820 sec