Prietenie cu Dumnezeu. Un dialog neobisnuit (Editie revizuita) - Neale Donald Walsch

Prietenie cu Dumnezeu. Un dialog neobisnuit (Editie revizuita) - Neale Donald Walsch
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 368
Format: 14x20
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 30.04.2019
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Prietenie cu Dumnezeu. Un dialog neobisnuit (Editie revizuita) - Neale Donald Walsch 

 
Esenta mesajului transmis de Neale Donald Walsch in toate cartile sale consta in ideea simpla si sublima ca sacrul salasluieste in fiecare om si ca oricine poate dialoga cu Dumnezeu – oriunde si oricand.

Neale ne indeamna sa ne construim propria relatie cu Dumnezeu. Este suficient sa ne oprim si sa incepem sa ascultam… Iar conversatia incepe de la sine.
 
Ca in orice relatie, conversatia reprezinta primul pas catre stabilirea increderii, catre construirea prieteniei, catre crearea comuniunii...
 
Fragmente:
 
... si ce te faci cu toate gândurile care se ivesc în permanenţă? Majoritatea oamenilor se pot considera norocoşi dacă-şi pot goli capul măcar timp de trei secunde. Ai putea să tratezi, în special pentru începători, problema acestor gânduri care se ivesc tot timpul? începătorii sunt foarte frustraţi că nu pot să-şi liniştească mintea şi să ajungă la starea de nimic despre care vorbeşti Tu. S-ar putea ca pentru Tine să fie floare la ureche. Dar, cu siguranţă că nu este aşa pentru majoritatea dintre noi.

   Iar te gândeşti la acest lucru. Te invit să încetezi a te mai gândi la el. Dacă mintea ta continuă să se umple cu gânduri, urmăreşte-o şi consideră lucrul ăsta ca fiind ceva absolut în regulă. Pe măsură ce apar gândurile, fă un pas înapoi şi observă că acest lucru se întâmplă. Nu te gândi la asta. Doar observă. Nu te gândi Ia ce anume te gândeşti. Fă un pas înapoi şi observă. Nu judeca. Nu deveni frustrat din cauza asta. Nu începe iarăşi să-ţi spui ceva de genul ăsta: "Uite, iar începe! Numai gânduri am în cap! Când o să ajung la starea de nimic?"

   N-ai să ajungi la acea stare plângându-te tot timpul că nu ajungi. Când apare un gând, un gând neesenţial, nelegat de nimic în mod special şi care nu are nimic de-a face cu momentul respectiv observă-l pur şi simplu. Observă-l şi binecuvântează-l şi fă-l să devină o parte din experienţa ta. Nu te opri asupra lui. Este parte din ceva trecător. Lasă-o să treacă. Fă acelaşi lucru cu sunetele şi sentimentele. Observă că nu auzi niciodată atât de multe sunete ca atunci când te străduieşti să obţii linişte totală. Observă că nu ţi-e niciodată atât de greu să-ţi găseşti o poziţie confortabilă ca atunci când te străduieşti să şezi confortabil...
 
...............
 
... a nu condamna nu înseamnă a nu căuta să schimbi. Faptul că nu condamnaţi ceva nu înseamnă că sunteţi de acord cu acesta. Pur şi simplu, înseamnă că refuzaţi să judecaţi. Pe de altă parte, puteţi alege altceva.

   Alegerea de a schimba nu trebuie întotdeauna să provină din mânie. De fapt, şansele voastre de a produce schimbări foarte palpabile cresc direct proporţional cu scăderea mâniei voastre.

   Oamenii folosesc adesea mânia ca pe o justificare pentru a căuta schimbarea, iar judecata ca pe o justificare pentru mânie. Aţi creat un întreg scenariu în această privinţă, folosind răul făcut pentru a vă justifica judecăţile. Mulţi dintre voi îsi încheie în felul acesta relaţiile.
 
Incă nu ati învăţat arta de a spune simplu "Sunt împlinit. Actuala formă a acestei relaţii nu îmi mai este de folos." Mai întâi voi insistaţi să percepeţi răul făcut, apoi să judecaţi, apoi să porniţi de la mânie pentru a justifica, într-un fel, schimbarea pe care căutaţi să o faceţi.

   Asta e ca şi când fără mânie nu aţi putea avea ceea ce doriţi; nu aţi putea schimba ceea ce nu vă place. Aşa că începeţi să construiţi tot felul de scenarii.

   Adevăr vă spun Eu vouă: binecuvântaţi, binecuvântaţi, binecuvântaţi pe duşmanii voştri şi rugaţi-vă pentru cei care vă nedreptăţesc. Trimiteţi-le energiile voastre cele mai bune şi gândurile voastre cele mai înalte...
 
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0750 sec