Prin zapada si cenusa, volumul 1 - Diana Gabaldon

Prin zapada si cenusa, volumul 1 - Diana Gabaldon
-10%
Preț: 67,50 RON
75,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-43-0545-9
Editura:
Anul publicării: 2020

DESCRIERE

Prin zapada si cenusa, volumul 1 - Diana Gabaldon

 
Martie 1773

Nimeni n-a avut habar de existenţa cabanei decât în clipa în care Kenny Lindsay a văzut flăcările, în timp ce urca spre pârâu.

-    Nici n-aş fi văzut-o, a repetat el, probabil pentru a şasea oară. Doar că se întuneca. Dacă era lumină, n-aş fi văzut-o, zău.

Şi-a trecut palma murdară peste faţă, dar nu a putut să-şi dezlipească ochii de la şirul de cadavre de la marginea pădurii.

-    Au fost sălbatici, Mac Dubh? a continuat. Nu i-au scalpat, da* poate...

-Nu.

Jamie a pus delicat batista mânjită de funingine pe faţa învineţită a unei fetiţe moarte, rămase cu ochii deschişi.

-    Niciunul nu e rănit, i-a explicat. Ai văzut şi tu când i-ai scos de acolo, nu?

Cu ochii închişi şi tremurând necontrolat, Lindsay a clătinat din cap. Era spre sfârşitul după-amiezii şi, deşi era o zi de primăvară friguroasă, toţi bărbaţii transpiraseră.

-    Nu m-am uitat, a spus el simplu.

îmi simţeam mâinile ca de gheaţă, amorţite precum carnea moartei pe care o examinam. Oamenii erau morţi de mai mult de o zi; rigiditatea de corp neînsufleţit trecuse, acum cadavrele erau flasce şi reci; frigul de la munte le ferise deocamdată de umilinţele aduse de putrefacţie.

Stând nemişcată, respiram uşor; aerul era încărcat de mirosul înţepător de lemn ars. Firicele de abur se ridicau din când în când din rămăşiţele carbonizate ale cabanei minuscule. L-am văzut cu coada ochiului pe Roger dând cu piciorul într-un buştean, aplecându-se şi ridicând ceva de sub buştean.

Kenny bătuse la uşa noastră cu mult înainte de primele raze de lumină, scoţându-ne din paturile calde. Veniserăm în grabă, chiar dacă ştiam că era mult prea târziu pentru a ajuta pe cineva. Veniseră şi câţiva arendaşi de la Fraser’s Ridge; Evan, fratele lui Kenny, stătea lângă Fergus şi Ronnie Sinclair, sub pomi, şi şuşoteau în gaelică.

-    Englezoaico, poţi afla ce i-a ucis? m-a întrebat Jamie tulburat, lăsându-se pe vine alături de mine. Pe cei de sub copaci. Ştiu ce a ucis-o, a continuat şi a făcut semn către moarta din faţă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0477 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.