Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Print si cersetor

Print si cersetor
Autor:
ISBN: 973-591-633-3
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 208
Format: 14x20
12,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Print si cersetor''


Mark Twain (1835-1910) marcheaza literatura americana a celei de-a doua jumatati a secolului trecut prin scrisul sau viguros, cel mai adesea ironic, sarcastic chiar. Fictiunile sale sunt inspirate frecvent din mediul marginal american: viata negrilor, a saracilor, a dezmostenitilor soartei, constituind, astfel, un instrument subtil de satira la adresa societatii si a legilor sale rigide.

Chiar si literatura pentru copii - datorita careia este, mai ales, cunoscut în Europa - este un pretext pentru a putea descrie angrenajul social dominat de idei preconcepute si superstitii. Print si cersetor (1882) se înscrie, alaturi de Aventurile lui Tom Sawyer (1876), Huckleberry Finn (1884) si Un yankeu la curtea regelui Arthur (1889), printre cele mai citite carti ale copilariei.

Pornind de la motivul schimbului de identitate, autorul îsi construieste acest roman pe conflictul dintre esenta si aparenta, dintre ceea ce suntem cu adevarat si ceea ce parem a fi. Iata de ce Print si cersetor ramâne oricând o lectura captivanta si incitanta - asa cum spune autorul însusi în subtitlu - pentru tineri si pentru toate vârstele.

... intr-o zi oarecare de toamna, din al doilea patrar al secolului al XVI-lea, intr-o familie saraca, pe nume Canty, se nascu un baietel, care era dorit de nimeni.
In aceeasi zi, intr-o familie bogata, pe nume Tudor, veni pe lume un alt baietel, dorit de toti. Toata Anglia il dorea cu ardoare.

Atat de mult tanjisera, sperasera si se rugasera englezii sa se nasca incat, acum, ca venise pe lume, se bucurau nespus...

...In toata Anglia nu se vorbea de altceva decat despre noul mostenitor, Edward Tudor, print de Wales, care dormea infasat in matasuri si brocarturi, fara sa stie nimic de toata aceasta agitatie, fara sa stie ca asupra lui vegheau atatia domni si doamne de rang inalt si fara macar sa-i pese.

Dar de celalalt copil, infasat in zdrente umile, Tom Canty, nu pomenea nimeni, cu exceptia familiei de saraci, pe care ajunsese sa o tulbure prin venirea sa pe lume.Autor: Mark Twain

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

În curând...

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1077 sec
loader
Caut in catalog...
loader