Printul Harry - Rezerva

Printul Harry - Rezerva
Preț: 99,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-43-1450-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 480
Format: 17X24
Categoria: Biografii

DESCRIERE

Printul Harry - Rezerva

 
... lângă dormitorul meu se afla un soi de salon rotund. Masă rotundă, oglindă rotundă, birou, şemineu prevăzut cu o băncuţă cu pernuţe. In colţul îndepărtat se afla o uşa masivă din lemn, care ducea la baie. Cele două lavoare din marmură păreau prototipuri ale primelor chiuvete fabricate vreodată. La Balmoral, totul era fie vechi, fie făcut să pară vechi. Castelul era un loc de joacă, o cabană de vânătoare, dar şi o scenă.

Baia era dominată de o cadă sprijinită pe picioare în formă de gheare şi până şi apa de la robinet părea veche. Nu în sensul rău. Veche precum lacul în care Merlin l-a ajutat pe Arthur să-şi găsească sabia magică.
 
Maronie, amintind de un ceai slab, apa îi alarma adesea pe vizitatorii de weekend. „Scuze, dar pare să fie ceva în neregulă cu apa din toaleta mea! Tata zâmbea mereu şi îi asigura că nu e nimic in neregulă cu apa: dimpotrivă, era filtrată şi îndulcită de turba scoţiană. „Apa provine direct de pe deal şi sunteţi pe punctul de a încerca una dintre cele mai fine plăceri ale vieţii - o baie de munte."

In funcţie de preferinţe, baia de munte putea fi rece ca gheaţa sau fierbinte; robinetele de la castel erau bine reglate. Pentru mine, puţine plăceri se comparau cu o baie încinsă, in special în vreme ce priveam prin ferestrele ca nişte fante la arcaşii pe care mi-i imaginam stând de strajă odinioară la castel.
 
Obişnuiam să mă uit în sus, spre cerul înstelat, sau în jos, spre grădinile împrejmuite de ziduri, mă închipuiam plutind peste peluza întinsă, netedă şi verde ca o masă de snooker, graţie unui batalion de grădinari.
 
Gazonul era perfect, fiecare fir de iarbă, tuns cu precizie, aşa încât Willy şi cu mine ne simţeam vinovaţi când călcam pe el, si cu atât mai mult atunci când ne plimbam cu bicicleta. Odată am urmârit-o pe verişoara noastră prin iarbă. Noi eram cu tractoraşul, iar ea, cu cartul.
 
Ne-am distrat şi ne-am jucat până când fata s-a izbit frontal de un stâlp de iluminat. Ce noroc chior! Era singurul stâlp de iluminat pe o razâ de o mie de mile. Ne-am prăpădit de râs, cu toate că stâlpul, care până nu de mult fusese un copac în pădurile din apropiere, s-a rupt în două şi s-a prăbuşit peste ea. A avut noroc că nu s-a rănit grav.

Pe 30 august 1997, nu am petrecut prea mult timp admirând gazonul. Atât eu, cat si Willy ne-am făcut rapid baia de seară, ne-am îmbrarăcat degrabă pijamaua şi ne-am aşezat nerăbdători în faţa televizorului.
 
De îndată au sosit lacheii, aducându-ne tăvi pline cu farfurii acoperite cu cloşuri argintii. Le-au aşezat pe suporturi de lemn, apoi au glumit cu noi, cum făceau întotdeauna înainte să ne ureze poftă bună.
 
Lachei, porţelanuri - sună elegant, şi presupun eă aşa era. insă sub acele domuri extravagante se ascundeau doar chestii pentru copii. Degeţele de peşte, pui fript, mazăre verde...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Biografii

Created in 0.0632 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.