Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Profesorul

Profesorul
ISBN: 973-724-175-7
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 336
Format: 13x20
19,90 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

....''Profesorul''


... lucrarea a fost publicata în 1857, postum, în ciuda repetatelor eforturi ale autoarei de a găsi un editor. Cu toate acestea, Charlotte Brontë nu a renunţat niciodată la el; l-a iubit poate mai mult ca pe celelalte romanele ale sale, aşa cum o mamă este mai apropiată de unul dintre copiii ei, dacă este nedeptăţit de alţii.

Inspirat din perioada petrecută la Bruxelles, rod al frământărilor interioare prilejuite de dragostea neîmpărtăşită a scriitoarei pentru profesorul ei de franceză, romanul este scris la persoana întâi din perspectiva unui personaj masculin.

Naratorul este William Crimsworth, un orfan care-şi deapănă amintirile sub forma unei scrisori-fluviu adresată unui fost coleg de şcoală. Eroul principal este eliberat de umilinţele la care este supus de fratele său, ca angajat în fabrica acestuia, din Yorkshire. Pleacă la Bruxelles, unde îşi găseşte o slujbă de profesor.

Flirtează cu directoarea şcolii, Zoraide Reuter. În cele din urmă se îndrăgosteşte de o elevă-profesoară, considerată de critici personajul feminin cel mai apropiat de realitate al Charlottei Brontë.

... romanul e plin de elocvenţă şi de miez. Este focalizat asupra relaţiei dintre predominanţa erotică şi identitatea socială. Ca slujbaş fără avere şi statut, Crimsworth este fatalmente conştient de faptul că nu este atrăgător pentru femei.

Frances este şi ea o orfană, săracă şi umilă caracterizare ce reliefează legătura intrinsecă dintre inferioritatea statutului social şi reprimarea impusă sentimentelor.

Prin ea, Brontë explorează obsesia adversităţilor întâmpinate de femeile lipsite de mijloace şi relaţii. Atât Frances, cât şi Crimsworth contrabalansează absenţa avantajelor în plan social cu munca asiduă şi autostăpânirea, virtuţi recompensate prin securitatea pecuniară şi garantarea unei locuinţe.


Autor: Charlotte Bronte

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
0757.319.090
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1847 sec
loader
Caut in catalog...
loader