Protectia europeana a drepturilor omului. Editia a 5-a, revazuta si adaugita - Bianca Selejan-Gutan

Protectia europeana a drepturilor omului. Editia a 5-a, revazuta si adaugita - Bianca Selejan-Gutan
Preț: 60,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 360
Categoria: Drept european

DESCRIERE

Protectia europeana a drepturilor omului. Editia a 5-a, revazuta si adaugita - Bianca Selejan-Gutan

 
In prezenta lucrare, aflata la cea de a cincea editie, sunt examinate mecanismele de functionare a tuturor institutiilor ce ocrotesc drepturile si libertatile fundamentale ale omului, esentiale intr-o societate democratica, autoarea facand numeroase trimiteri la hotararile instantelor internationale (peste 400 de cauze citate).  

Cartea este structurata in cinci parti, astfel: aspecte privind protectia juridica a drepturilor omului la nivel universal, sistemul european de protectie a drepturilor omului, drepturile garantate de Conventia europeana, protectia drepturilor economice, sociale si culturale ocrotite in cadrul Consiliului Europei, precum si alte sisteme de protectie a drepturilor omului in Europa.

In partea finala sunt redate textul Conventiei, cu trimiteri la modificarile viitoare aduse prin Protocolul nr. 15, ratificat de Romania, protocoalele aditionale, precum si modelul de formular pentru cererile individuale adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Lucrarea este utila studentilor facultatilor de drept si profesionistilor, dar si oricarei persoane ce manifesta interes pentru problematica abordata.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Drept european - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0586 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.