Psihologia - Cei mai importanti teoreticieni, teorii clasice si cum te pot ajuta acestea sa intelegi lumea

Psihologia - Cei mai importanti teoreticieni, teorii clasice si cum te pot ajuta acestea sa intelegi lumea
Preț: 59,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Ediția: 19x23
Pagini: 233
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Psihologia - Cei mai importanti teoreticieni, teorii clasice si cum te pot ajuta acestea sa intelegi lumea - Andrea Bonoir
 
Albert Ellis
 
Se naste in anul 1913
in Pittsburgh, Pennsylvania
SE STINGE din viaţă în anul 2007, la New York
STUDIAZĂ la City University din New York şi la Universitatea Columbia
 
IDEEA FUNDAMENTALĂ

Albert Ellis îşi începe cariera profesională in administrarea afacerilor şi visează să fie scriitor - un început ciudat pentru un om care avea să devină cel mai influent psiholog al tuturor timpurilor.
 
Ceea ce l-a făcut pe Ellis să urmeze calea psihologiei erau teoriile sexualităţii. Aşadar, Ellis publică un prim volum de eseuri, The Cose for Sexual Liberty [Cazul libertăţii sexuale].
 
Din ce în ce mai mulţi oameni încep să îi ceară sfaturi despre sexualitate, ca urmare a publicării acelui volum, şi descoperă că îi place cu adevărat să le ofere consiliere.
 
Devine un entuziast discipol al psihanalizei şi este acceptat într-un program de pregătire în psihanaliză, fără a avea o diplomă medicală (o raritate la acea vreme). în cele din urmă, obţine un doctorat în psihologie.
 
După doar câţiva ani de practică, totuşi, îşi pierde credinţa în anumite concepte de psihanaliză, iar în anul 1957 publică volumul Cum să trăim alături de un nevrotic acasă şi la locul de muncă. Această carte avea să pună bazele terapiei raţional-emo-tive şi comportamentale (REBT).
 
DIN CUPRINS:
 
Principiile fundamentale
Psihologia biologicia
Psihologia comportamentala
Psihoterapia
Psihologia cognitivă 
Psihologia dezvoltării umane
Psihologia personalităţii 
Psihologia socială 
 
...........

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.