Psihopatologie, persoană şi cultură - Mircea Lăzărescu

Psihopatologie, persoană şi cultură - Mircea Lăzărescu
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-9251-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 296
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Psihopatologie, persoană şi cultură - Mircea Lăzărescu

 
... reunește o parte dintre eseurile publicate în ultimul deceniu de medicul psihiatru Mircea Lăzărescu, care își dorește să aducă în discuție, în rândurile publicului larg, psihologia și psihopatologia evoluționist-culturală, abordare încă nouă în știința psihologiei ce cartografiază natura umană folosindu-se de mijloace care țin de biologia evoluționistă, neuroștiințe, antropologie, fenomenologie, istoria culturală.
 
Bazându-se pe cei peste cincizeci de ani de experiență profesională, autorul prezintă și explică mai multe tipuri de tulburări, disfuncții ori atitudini umane catalogate drept aberante, care se impun și ca problematici de ordin antropologic.
 
... cititorul va descoperi un alt înțeles al comportamentelor unor personaje celebre din literatură sau eroi din mitologie, multă vreme explicate ca rezultat al intervenției supranaturale.
 
Un periplu fascinant, în care îi regăsim pe Stavroghin al lui Dostoievski și pe împăratul Iosif al II‑lea, dar care lămurește și mitul lui Dracula, fascinația ori teama față de magie și vrăjitorie sau apetența pentru rigoare geometrică a lumii romane.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0563 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.