Publicistica si corespondenta lui Alexandru Macedonski

Publicistica si corespondenta lui Alexandru Macedonski
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 234
Format: 17x24
Categoria: Filologie

DESCRIERE

Publicistica si corespondenta lui Alexandru Macedonski - Alexandra Dragomirescu

 
... in mod cert, Al. Macedonski este considerat astăzi un precursor al Simbolismului românesc (la nivel teoretic), Mircea Anghelescu numindu-l „unul din făuritorii conştiinţei estetice a literaturii române moderne”.
 
Deşi are o structură interioară plină de contradicţii (este inovator, dar, în acelaşi timp, ataşat de valorile trecutului), articolele sale despre poezie dovedesc, în opinia lui Nicolae Manolescu, o „conştiinţă extraordinară a noului”, deoarece „nimeni n-a scris despre poezie articole mai pătrunzătoare decât ale lui, în secolul al XIX-lea.”
 
Cu un deosebit simţ polemic, Adrian Marino a adoptat un alt punct de vedere, considerând că modernitatea concepţiilor Maestrului este tributară unui fond predominant romantic: „El trebuie luat în câteva aspecte esenţiale: specificul creaţiei artistice, definiţia artei şi a frumosului, elementele poeziei, funcţiile operei de artă etc.
 
Or, în toate aceste probleme cheie, soluţia adoptată în mod constant de Macedonski este în mod predominant romantică.”...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
Capitolul I
Cazul Macedonski
 
Capitolul II
Specificul cercetării
 
Capitolul III
Al. Macedonski şi publicaţiile sale
 
Capitolul IV
Epoca de intermezzo în corespondenţă
 
Capitolul V
Actualitatea lui Macedonski
 
Capitolul VI
Stabilirea corpusului
 
În loc de concluzie
Bibliografie selectivă
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0686 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.