Raja Yoga - Elisabeth Haich

Raja Yoga - Elisabeth Haich
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8460-88-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 224
Format: 13x20

DESCRIERE

Raja Yoga - Elisabeth Haich

 
... cand ne unim cu Sinele divin, Hristic, vederea noastră spirituală se trezeşte şi devenim omniscienţi. După cum am spus mai sus, Rozicrucienii s-au dedicat cercetării ştiinţifice, iar faptul că ei urmăreau în acelaşi timp să evolueze spiritual le-a fost de mare ajutor. Toate descoperirile ştiinţei moderne sunt o confirmare a faptului că Rozicrucienii deţineau o cunoaştere incredibilă în domeniul fizicii, chimiei, istoriei naturale şi psihologiei.
 
Însă au fost înţeleşi greşit de mulţimile ignorante contemporane cu ei, iar, în ochii publici, lucrarea lor a ajuns să fie identificată cu găsirea pietrei filozofale şi a transmutării metalelor în aur. Iniţiaţi precum Albertus Magnus, Paracelsus, Laurentius Ventura, Setonius, Raimundus Lullus, Agrippa din Nettesheim, Henricus Madathanus, Nostradamus şi mulţi alţii au ştiut prea bine că cei contemporani cu ei erau complet nepregătiţi pentru aflarea adevărului ştiinţific şi psihologic. Din acest motiv, au transmis cunoaşterea lor numai unor fiinţe de mare încredere, aleşi dintre cei mai testaţi şi mai bine pregătiţi discipoli ai lor, sub forma unor instrucţiuni orale directe.

Când ne străduim să descifrăm parabolele şi însemnările lor simbolice, suntem uimiţi de înaltul nivel de cunoaştere atins de aceşti bărbaţi extraordinari. Cu toate acestea, mulţimile contemporane cu ei au interpretat munca lor dintr-un punct de vedere materialist şi chiar dacă, foarte rar, cineva reuşea să descifreze o îndrumare tainică a acestor savanţi, conform căreia piatra filozofală trebuie produsă de om, nu le-a trecut niciodată prin minte că trebuiau să pună în practică ei înşişi lucrul acesta şi că nemurirea oferită de elixirul vieţii se referea la conştiinţa, şi nu la trupul lor.
 
... astfel de psihoze în masă au lăsat uşa larg deschisă pentru şarlatani şi escroci, care s-au înmulţit peste noapte. Dându-se drept alchimişti, călătoreau de la un castel la altul, convingând nobilii creduli şi avari că erau experţi în arta producerii aurului.
 
După ce se ghiftuiau săptămâni sau luni întregi şi îşi exploatau gazdele generoase, dar ignorante, aceşti impostori dispăreau subit şi treceau mai departe la următoarea victimă. Întrucât se dădeau drept „alchimişti", în timp, termenul de „alchimist" a ajuns să fie sinonim cu „şarlatan", iar oamenii au început să îi persecute. În cele din urmă, nimeni nu mai ştia cine este autentic şi cine nu, iar mulţimile au ajuns să persecute şi savanţii veritabili...
 
CUPRINS:
 

Cuvânt înainte... 9
Introducere... 13

I Ce este yoga?... 17
II Calea Orientului... 77
III Calea Occidentului... 129
IV Cele două căi se întâlnesc... 171

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0485 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.