Rasul - Dorina Rusu
20,00 RON
25,00 RON (-20%)

Rasul - Dorina Rusu

Rasul - Dorina Rusu
-20%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Format: 13x20
Preț: 20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Rasul - Dorina Rusu

 
... cu douăsprezece povestiri rupte din viaţă. Dorina Rusu îmi pare un povestaş plin de farmec. Povestaş în sensul alegoriei prin care Mario Vargas Llosa desemna scriitorul. Adică un om cu darul de a duce şi de a aduce veştile şi poveştile cu oameni şi despre oameni. De citit...
 
Din carte:
 
... le-a spus că adevăraţii mineri sunt cei de pe 14 iulie de pe stadion, nu cei de pe 14 iunie din Bucureşti. Că ei sunt buni şi că îşi doresc iubire, nu ură.
 
Uşuraţi ca şi cum ar fi primit dezlegare de la preot, strigau şi dansau. Mă întrebam câţi dintre cei din jur fuseseră, cu o lună înainte, pe străzile Bucureştiului, cu bâta în mână.
 
Nu-mi era frică de ei, deşi atunci, în urmă cu o lună, îmi fusese. Păreau fericiţi în seara aceea, dar mie mi se părea un spectacol trist.
 
O păcăleală, aşa cum fusese pentru ei şi cu o lună în urmă, când li se spusese că sunt importanţi şi că de ei depinde soarta democraţiei. Nu era aceeaşi dimensiune a minciunii, dar tot minciună era.

Când s-a terminat spectacolul am trecut prin mulţime, m-am dus la Poet şi i-am cerut un interviu. Mă gândeam că e păcat să am aşa un subiect şi să nu profit. S-a prefăcut că nu vrea, dar până la urmă a cedat. M-a chemat a doua zi, la ora 12, la hotel.

Incă nu era gata când am ajuns. Am aşteptat pe hol să se îmbrace şi apoi m-a invitat înăuntru. Stătea pe marginea patului, în şosete.
 
Era gras, avea plete şi barbă căruntă, purta pantaloni largi, negri, din stofă lucioasă, şi un tricou negru, plin de mătreaţă. Şosetele erau albe, flauşate, cu o dungă albastră sus.

Şi-a strigat fiul din camera alăturată şi i-a poruncit să-l încalţe. Băiatul, înalt şi slab, cam de aceeaşi vârstă cu mine, a intrat tăcut, cu nişte adidaşi albi în mână, a îngenuncheat şi i-a pus în picioarele tatălui. S-a chinuit un timp.
 
Fără să se uite la el, Poetul l-a certat că nu i-a încheiat bine şireturile. Mi se părea umilitor pentru băiat, dar el nu avea nicio expresie.
 
Poate mai trecuse prin asta de multe ori. înţelegeam că Poetul e prea gras ca să se aplece, dar mă întrebam de ce nu m-a lăsat să aştept pe hol încă două minute, ca să nu-şi pună fiul să îngenuncheze în faţa lui în prezenţa unei fete.
 
Nu ştiam ce-i în mintea băiatului, dar mie îmi era ruşine. Aş fi vrut să ies, dar Poetul mi-a spus că nu are timp de pierdut.
 
Mi-am dat seama că nu-i pasă cum se simte fiul lui şi cu atât mai puţin cum mă simt eu. Băiatul era în momentul ăla doar un încălţător, iar eu doar un spectator oarecare...
 
 
CUPRINS:
 
Râsul    
Paznicul de noapte   
Şase raci  
Premiul I    
Gura lumii    
Pe câmpii    
Misiunea divină    
Ca-n tren   
Asta-i treaba-n România    
Familia de la „Mica publicitate"   
Liviu şi statul paralel    
Despre libertate

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura romana

Created in 0.0863 sec