Reconfigureaza-ti mintea

Reconfigureaza-ti mintea
-15%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 382
Format: 14x20
Preț: 35,70 RON
42,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc

Scrie un review!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Reconfigureaza-ti mintea - Lewis Mehl-Madrona

 
... aplicând în domeniul terapiei narative cele mai recente descoperiri din neuroștiință despre memorie, cartografierea creierului și plasticitatea neuronală, Dr. Lewis Mehl-Madrona și Barbara Mainguy ne explică modul în care creierul se specializează în arta construirii de interpretări și scenarii...
 
Fragmente:
 
Limbajul poveștii
 
Modul în care percepem lumea, modurile în care gândim și în care acționăm în lume urmăresc șablonul poveștii și al modului în care aceasta folosește metafora, limbajul poveștii.
 
Metafora este puternică și activează o parte din creier mult mai mare decât credeam. Asemenea benzilor rulante din zona de bagaje a aeroportului din Atena, numite metaphorae, metaforele ne permit să purtăm mai ușor concepte (bagaje) dintr‑un loc într‑altul.
 
Ele ne permit să înțelegem și să experimentăm un lucru ca fiind altceva. Metaforele structurează modul în care percepem lumea. Ele determină ceea ce trăim, reglează modul în care relaționăm unii cu alții și dau formă alegerilor pe care le facem.
 
Poți face un mic experiment: notează metaforele pe care le folosesc oamenii și bolile acestora și vei vedea cum afecțiunile lor sunt ancorate în povești ce conțin înțelesurile și valorile pe care ei le trăiesc.
 
Fă aceasta chiar și pentru tine însuți sau cere-i unui prieten ori unui membru al familiei în care ai încredere să noteze metaforele pe care le folosești în mod frecvent. Iată un exemplu din practica noastră generală. Terry era o femeie de 44 de ani cu o istorie lungă de 24 de ani de sindrom sever de colon iritabil, relativ netratabil.
 
După ce a intrat la mine în cabinet și a luat loc, a declarat că încercase toate metodele convenționale și neconvenționale de abordare a sindromului și niciuna nu funcționase.
 
Acesta este un mod descurajator de abordare din partea unui client. Fusese la gastroenterologi, la Clinica Mayo, la Clinica Cleveland, la alți medici generaliști locali, la naturopați, homeopați, specialiști în acupunctură, botaniști, kinetoterapeuți, psihologi, șamani, vindecători cu energie, maeștri Reiki, chiropracticieni, osteopați și mulți alții.
 
În narațiunea ei inițială, personajul principal al poveștii sale era sindromul, poate chiar mai important decât ea însăși. Am început prin credința că, dacă îi apreciez povestea identității și apoi o ajut să o schimbe, acest lucru ar putea conduce la ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil.
 
Poate că mulți medici și vindecători la care fusese acordaseră mai puțină atenție poveștii ei și mai multă atenție propriilor povești despre ce remediu ar trebui să funcționeze. Dacă acesta era cazul, atunci aveam noroc și puteam să o ajut mai mult decât ei...
 
............
 
... corpul reacționează la poveștile pe care ni le spunem și la spectacolul interpersonal cerut de aceste povești. Sistemul nostru nervos autonom, sistemul hormonal și sistemul imunitar răspund la simulările pe care le desfășurăm în minte, de genul „Ce‑ar fi dacă...“.
 
Viața și poveștile oamenilor care suferă de o boală sunt inseparabile de acea boală. Ele sunt una și aceeași. Noi experimentăm fizic relațiile și interacțiunile cu ceilalți.
 
Boala este dinamică pentru că noi suntem dinamici. Unele schimbări o ameliorează, altele o agravează...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
1. Sa desoperim povestile pe care le traim
 
2. Mintea ta ca poveste
 
3. Sinele colectiv
 
4. Povesti, credințe si anomalii
 
5. Sa-i cunaostem pe povestitori
 
6. Creaza-ti povesti noi, imaginea transformarii
 
7. Poțiuni magice, solutii alchimice
 
8. Corpurile noastre: factorii de decizie
 
Concluzii
Despre autor

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0680 sec