Reflexologia holistică. Masajul cu uleiuri esentiale si cristale in terapia reflexogena - Ewald Kliegel

Reflexologia holistică. Masajul cu uleiuri esentiale si cristale in terapia reflexogena - Ewald Kliegel
-10%
Preț: 29,70 RON
33,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066393102
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 208
Format: 13x20

DESCRIERE

Reflexologia holistică. Masajul cu uleiuri esentiale si cristale in terapia reflexogena - Ewald Kliegel 

 
... primele descrieri sistematice moderne ale zonelor reflexologice au fost realizate de către frații americani W. și D. Griffin, care au scris în 1834 tratate despre disfuncțiile organismului și reacțiile spinale. Șaizeci de ani mai târziu, în 1893, medicul englez Henry Head descria dermatoamele, relațiile dintre segmentele coloanei vertebrale și zonele de pe piele.
 
În același an, medicul scoțian Stephen McKenzie a descoperit sclerotoamele, relația dintre oase și segmentele coloanei vertebrale, în care segmentele coloanei au o reprezentare clară pe piele. Atât Head, cât și McKenzie au fost înnobilați pentru contribuțiile lor.
 
Primele scrieri privind mâinile, inclusiv câteva sfaturi legate de reflexologia mâinilor, sunt atribuite lui Philipus Meyens, a cărui carte Chiromantia medica [Chiromanția medicală] a fost publicată la Dresda, în 1670. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai timpurii lucrări referitoare la reflexologie.
 
............
 
... in anii 1950, medicul neamț Niels Krack a reușit să obțină aceleași rezultate înlocuind cocaina cu uleiuri esențiale. Din păcate, această procedură a devenit curând istorie, însă se practică și astăzi o formă de „foraj nazal“ terapeutic, în care partea interioară a nasului este masată ușor cu bețișoare de bumbac.
 
La începutul anilor 1900 a apărut reflexologia piciorului, teoretizată de medicul american William Fitzgerald, care a scris în anul 1917 despre experiențele sale în cartea Zone Therapy [Terapia pe zone].
 
El a analizat masajul picioarelor practicat de nativii americani și a comparat tratamentele lor cu cunoștințele de anatomie din Occident.
 
El a perceput un sistem referitor la picioare și l-a descris în detaliu. În 1924, medicul american Joe Shelby Riley a completat constatările lui Fitzgerald cu cartea sa Zone Reflex [Reflexul zonei]...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0472 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.