Regele furtunii - Brendan Duffy

Regele furtunii - Brendan Duffy
Preț: 48,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-205-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 432
Format: 14X21

DESCRIERE

Regele furtunii - Brendan Duffy

 

... pentru Nate, primăvara, zilele de sâmbătă înseamnă baseball.

Colegii lui de echipă consideră că a juca pe câmp este înjositor, dar lui îi place. O dimineaţă petrecută urmărind lovirea puternică a mingilor cu bâta de baseball are pentru el un farmec ce izvorăşte din contemplarea rotirilor acestora în aer şi a felului în care acestea încetinesc după ce ating punctul maxim al parabolelor descrise de traiectoria lor.

Nate nu este cel mai atent dintre jucători, dar se descurcă bine la bază, ca „hitter“. Este al treilea jucător RBI1 din echipa de juniori Greystone Lake a universităţii, iar când face mişcări de încălzire cu bâta, ovaţiile galeriei sunt sincere.

Mama, tatăl şi fratele lui se află printre cei care ovaţionează în această ultimă sâmbătă din aprilie. Este doar un meci amical cu North Hampstead, aşa că prezenţa mamei lui în tribună e neobişnuită. Vine la meciurile oficiale, dar, în cele mai multe weekenduri, poate fi găsită afară, la soare, lucrând în grădina ei de legume.

Fratele mai mic al lui Nate, Gabe, obişnuieşte să se joace în iarbă în timp ce mama lui îşi bate capul cu plantele. Niciunul dintre ei nu se află astăzi în grădină, pentru că mama are o durere de spate, iar...

.........

... echipa lui Nate câştigă datorită unei triple pe care el o reuşeşte în ultima rundă. Deşi confruntarea nu este una importantă, sunt exclamaţii admirative şi zâmbete peste tot. Antrenorul îi dă lui Nate mingea victoriei, iar el se simte mândru că familia lui a fost acolo ca să-l poată vedea jucând atât de bine şi câştigând.

Mama îl numeşte eroul ei baseballist. Ce fel de plăcintă şi-ar dori eroul ei la desert în seara aceea? La Wharf, pe chei, este o piaţă cu produse organice, aşa că ea îi va prepara orice îşi doreşte. Mama vrea să vadă mingea victoriei câştigată de Nate, iar acest lucru îl face să se simtă, de asemenea, mândru.

Echipa lui joacă pe unul dintre terenurile liceului, în apropiere de centrul oraşului Greystone Lake, iar de acolo până pe chei au de mers doar câteva minute cu vechiul Passat negru al tatălui său.

De asemenea, Wharf se află la numai câteva minute distanţă de casa familiei McHale de pe Great Heron Drive. Oraşul, situat de-a lungul ţărmului, nu e unul mare.

E încă devreme pentru turişti în această lună a anului, şi totuşi piaţa este aglomerată. Clienţii caută miere de albine, gemuri şi produse de patiserie, în timp ce localnicii din zona Lake şi din oraşele învecinate cumpără mărfuri aduse de departe şi peşte proaspăt, pescuit din apele lor. Cerul e limpede...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0490 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.