Regulile creierului

Regulile creierului
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 328
Format: 13x20

DESCRIERE

Regulile creierului - 12 principii pentru a supraviețui și a fi eficient la serviciu, acasă și la școală - John Medina

 
... stresul ne afectează şi imunitatea. La început, reacţia la stres ajută la mobilizarea leucocitelor, trimiţându-le să lupte pe fronturile cele mai vulnerabile din organism, cum ar fi pielea.
 
Stresul grav poate induce chiar o reacţie superioară la un vaccin gripal. Dar stresul cronic inversează aceste efecte, scăzând numărul de bravi soldaţi leucocitari, deposedându-i de arme şi chiar ucigându-i.
 
Pe termen lung, stresul face ravagii la nivelul elementelor sistemului imu-nitar implicate în crearea de anticorpi. Impreună, acestea va pot afecta capacitatea de a lupta împotriva infecţiilor.
 
De asemenea, stresul cronic poate stimula sistemul imunitar să se activeze oricând, până şi faţă de ţinte care nu sunt agresive, asemenea propriului organism. Deloc surprinzător, persoanele care se confruntă cu stres cronic se îmbolnăvesc mai des. Mult mai des.
 
Un studiu a arătat că persoanele stre-sate au prezentat o probabilitate de trei ori mai ridicată de a se îmbolnăvi de banala răceală, mai ales dacă stresul era de natură socială şi durase mai mult de o lună. De asemenea, erau mai predispuse la boli autoimune ca astmul şi diabetul.
 
Pentru a arăta cât de sensibil poate fi sistemul imunitar la stres, este suficient să analizaţi un experiment realizat la UCLA.
 
Mai mulţi actori profesionişti au repetat o metodă specifică meseriei, conform căreia, dacă o scenă îi cere să fie înspăimântat, actorul se gândeşte la ceva înspăimântător, apoi îşi spune replicile derulând în acelaşi timp în minte situaţia la care se gândise.
 
Intr-o zi, actorii au jucat folosind amintiri fericite. In altă zi, au făcut-o folosind doar amintiri triste. Cercetătorii au prelevat mostre de sânge, evaluându-le constant sistemul imunitar. In „zilele fericite“, actorii au prezentat sisteme imunitare sănătoase.
 
Celulele imunitare erau în număr mare, gata de muncă. In „zilele triste“, actorii au manifestat ceva neaşteptat: o scădere sensibilă a reactivităţii imunitare.
 
Numărul de celule imunitare era scăzut, iar acestea nu erau la fel de puternice şi disponibile să lupte împotriva infecţiilor.
 
Memoria şi soluţionarea problemelor
 
Stresul afectează memoria. Hipocampul, fortăreaţa memoriei umane, este împânzit cu receptori de cortizol, ceea ce îl face extrem de sensibil la semnalele de stres.
 
Dacă stresul nu este grav, creierul funcţionează mai bine atunci când este stresat decât atunci când nu este. Puteţi rezolva probleme mai eficient şi veţi reţine mai bine diverse informaţii. Există şi o motivaţie evolutivă.
 
Supravieţuirea noastră în savană depindea de faptul dacă ne aminteam sau nu ce factori ne ameninţau viaţa. Strămoşii care reţineau cel mai repede aceste experienţe (şi şi le aminteau corect cu aceeaşi viteză) erau mai apţi să supravieţuiască decât cei care nu aveau aceeaşi capacitate.
 
Intr-adevăr, studiile arată că amintirea experienţelor stresante se creează instantaneu în creierul uman şi poate fi reactivată foarte repede în momente de criză. Totuşi, dacă este grav sau prelungit, stresul începe să afecteze capacitatea de învăţare...
 
CUPRINS:
 
Regulile creierului  
 
Introducere    
Lucrurile prosteşti pe care le facem ~ Factorul ursuzenie Fără reţete ~ O strategie genială de supravieţuire ~ Creierul nostru minunat
 
Exerciţiile fizice   
Creierul adoră mişcarea ~ Incredibilul stimulent pentru rezultate bune la teste ~ Veţi îmbătrâni ca Jim sau ca Frank? ~ Oxigenul construieşte drumuri pentru creier
 
Somnul   
Creierul nu doarme pentru a se odihni ~ in capul nostru se războiesc două armate ~ Cum să vă îmbunătăţiţi performanţa cognitivă cu 34% în 26 de minute ~ Ce fel de pasăre sunteţi? ~ Meditaţi în somn!
 
Stresul   
Stresul este bun, stresul este râu ~ Eroi fi răufăcători în războiul stresului toxic ~ De ce mediul familial contează la serviciu ~ Intervenţii de căsnicie pentru cupluri fericite
 
Conexiunile cerebrale   
Neuronii alunecă, se rostogolesc şi se divid '"Experienţa face diferenţa ~Dezvoltarea frenetică a creierului nu o dată, ci de două ori ~ Neuronul pentru Jennifer Aniston
 
...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0466 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.