Relatia de cuplu, de la ridicol la sublim - Doru Cica

Relatia de cuplu, de la ridicol la sublim - Doru Cica
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-9092-11-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 112
Format: 13x20

DESCRIERE

Relatia de cuplu, de la ridicol la sublim - Doru Cica
 
PREMISA ANCESTRALĂ A SPECIEI

Povestea este mult mai veche decât omenirea, începe cu perechea arhetipală Adam şi Eva. Biblia ne transmite, în câteva fraze, existenţa unei încercări de „împerechere” divină pre-Evică, încercare de altfel eşuată: prima tovarăşă adamică a fost un spirit întrupat - Lilith.
 
A fost prima încercare ratată de a cupla un om cu un zeu. Se pare că în mitologiile ulterioare Facerii, grecii au statuat-o ca şi normalitate, susţinând că, totuşi, zeii se pot acupla în anumite condiţii cu muritorii, dar niciodată, niciodată relaţia nu trece de simpla copulaţie. Cad un pic în blasfemie, dar este cam aşa cu relaţiile: ciobanul zoofil, chiar dacă îşi iubeşte exagerat mioara, nu o va lua niciodată de nevastă.
 
Să revenim la celebrul cuplu primordial. De la un bun început, înţelegem paradigma relaţională femeie-bărbat. Adam o fi fost el în comuniune, în contact permanent cu Dumnezeu, dar se pare că era cam prostănac.
 
Eva a fost cea care l-a ghidat, l-a manipulat şi astfel l-a convins să mănânce mărul, şi asta nu prin favoruri sexuale. Ca urmaş al lui Adam, nu ştiu dacă faptul că femeile ulterioare au suferit sute de mii de ani, inclusiv astăzi, oprimarea bărbaţilor are drept cauză o pedeapsă-program a lui Dumnezeu sau este o invenţie a misoginismului ancestral masculin.
 
Oricum, personal nu agreez ideea de pedeapsă dată de Dumnezeu, ci mai degraba aceea ca, existând două variante - pozitivă şi negativă, omul alege cu liber arbitru şi bineînţeles că accesează un pachet de programe...
 
CUPRINS:
 
PROLOG    
INTRODUCERE  

CAPITOLUL I
PREMISA ANCESTRALĂ A SPECIEI 

CAPITOLUL II
PREMISA SEXUALĂ   

CAPITOLUL III
REMISA SOCIAL-CULTURALĂ ŞI FAMILIALĂ 

CAPITOLUL IV
REMISA KARMICĂ    

CAPITOLUL V
PREMISA GAY 
  
ÎNCHEIERE    
TITLURI DE ACELAŞI AUTOR    
MATERIALE DISPONIBILE PE DVD    
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0573 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.