Relaţii distructive. Redobândeşte controlul asupra vieţii tale şi pune capăt abuzului

Relaţii distructive. Redobândeşte controlul asupra vieţii tale şi pune capăt abuzului
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-33-4020-8
Anul publicării: 2019
Pagini: 312
Format: 13x20

DESCRIERE

Relaţii distructive. Redobândeşte controlul asupra vieţii tale şi pune capăt abuzului - Avery Neal

 

Incheierea unei relaţii cu un partener abuziv

 

Cred că ai realizat până acum, când relaţia ta e pe sfârşite, cât de puţin a mai rămas din tine. Dacă ai noroc, s-ar putea ca cel care te abuzează să pună capăt relaţiei şi nu vei fi obligată să te opui voinţei lui.

 

Dar, în cele mai multe dintre cazuri, tu vei face acest lucru. Pentru asta îţi trebuie un curaj extraordinar şi, în funcţie de caracterul celui care te-a abuzat, poate fi chiar periculos pentru tine.


Fără doar şi poate, ţi-e teamă să-ţi părăseşti partenerul. Chiar dacă el nu te-a agresat fizic niciodată, intuiţia îţi spune că este un om periculos. Ştii că vei avea mult de suferit. Ai văzut că e în stare de orice pentru a obţine ce-şi doreşte, cum a făcut-o în nenumărate rânduri.


Ştii că în momentul în care tu eşti cea care rupe relaţia, acest lucru îl va scoate din sărite şi totul s-a terminat. Ştii că te va presa din ce în ce mai mult şi, dacă va considera necesar, va folosi chiar forţa pentru a obţine ceea ce îşi doreşte.

 

Ştii că nevoile tale şi siguranţa ta nu înseamnă nimic pentru el, şi nu au însemnat niciodată. Intuiţia îţi spune să te temi şi este foarte important să-ţi dai seama că ai motive întemeiate să simţi asta.


Din această cauză, revii la atitudinea pe care ai mai adoptat-o şi în alte ocazii şi care s-a dovedit eficientă, încercând să gestionezi reacţia partenerului tău. Dacă faci lucrurile aşa cum trebuie, crezi, în mod eronat, că acest lucru va diminua reacţiile lui, oferindu-ţi ţie, şi eventual copiilor tăi, o oarecare protecţie.

 

Deşi sunt câţiva factori importanţi care trebuie avuţi în vedere pentru a pune punct în siguranţă relaţiei cu un partener agresiv, nu trebuie să uiţi că el va reacţiona la fel ca întotdeauna. Nu are importanţă cât te străduieşti să nu-l deranjezi, să-l îmbunezi sau să minimalizezi totul.

 

El oricum va reacţiona. Şi pentru că tu eşti cea care pune capăt relaţiei, el va reacţiona foarte dur, aşa cum a mai făcut-o şi în trecut, dacă simte că nu poate controla situaţia.


Trebuie să te aştepţi la o astfel de reacţie şi să accepţi faptul că nu poţi face nimic pentru a o preveni. Repet, nu este responsabilitatea ta să te ocupi de sentimentele...

 

CUPRINS:

 

 

Cuvânt înainte (dr. Lois P. Frankel)... 11
Prefaţă... 17

 

1. Identificarea abuzului... 23
2. Tiparul celor care abuzează. Identificarea semnalelor subtile... 45
3. Profilul celui abuzat de partener... 131
4. Cum pui punct unei relaţii... 175
5. Vindecarea după o relaţie abuzivă... 205
6. Dezvoltarea încrederii în sine... 229
7. Să ne ajutăm fetele... 271

 

Lecturi suplimentare... 287
Note... 289
Indice... 293

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Dezvoltare personala

Created in 0.0510 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.