Reteaua Alice - Kate Quinn

Reteaua Alice - Kate Quinn
Preț: 44,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-33-3981-3
Anul publicării: 2019
Pagini: 480
Format: 14x20

DESCRIERE

Reteaua Alice - Kate Quinn

 
Mai 1947
Southampton

Prima persoană pe care am întâlnit-o în Anglia a fost o halucinaţie. Am adus-o cu mine, la bordul transatlanticului care mi-a purtat, domol, fiinţa încremenită de durere de la New York la Southampton.

Stăteam în faţa mamei, la masa din răchită, printre palmierii de la hotelul Dolphin, şi mă căzneam să nu dau atenţie imaginii care mi se înfăţişa dinaintea ochilor. Fata blondă de la recepţie nu era cine credeam eu că e. Ştiam asta.
 
Era o simplă englezoaică care aştepta lângă bagajele părinţilor ei, o persoană pe care n-am mai văzut-o niciodată, deşi mintea mea se încăpăţâna să îmi spună că e altcineva. Am întors privirea spre cei trei tineri britanici de la masa alăturată, care nu ştiau ce motive să mai scornească, pentru a nu-i lăsa bacşiş chelneriţei.

- Cinci sau zece la sută? a întrebat băiatul a cărui cravată purta însemnele unei universităţi, fluturând nota de plată, spre amuzamentul amicilor săi. Eu nu las bacşiş decât dacă sunt frumoase. Asta avea nişte picioare de ziceai că-s beţe...
Le-am aruncat o privire furioasă, dar mama habar nu avea ce se petrece în jur.
 
-Mon Dieu, ce zi rece şi umedă pentru luna mai! Şi-a întins şervetul în poală: un freamăt feminin de fustă învăluit în parfum de levănţică, în mijlocul acelui munte de valize. în contrast izbitor cu mine, care aveam hainele şifonate şi stăteam îmbufnată. Trage umerii, cherie. Deşi locuia la New York de când se căsătorise cu tata, tot mai strecura câte un cuvânt franţuzesc pe ici, pe colo. Nu mai sta cocoşată.

-    N-am cum să stau cocoşată îmbrăcată aşa.

Aveam strânsă în talie o cingătoare, ca un corset din oţel, nu pentru că aş fi avut nevoie, căci eram slabă scândură, dar, fără ea, fusta n-ar fi arătat înfoiată. Aşa că, vrând-nevrând, trebuia să port centura chinuitoare. Fie blestemat Dior şi noile lui creaţii.
 
Mama ţinea întotdeauna morţiş să se îmbrace după ultima modă, iar stilul modern se potrivea de minune cu fizicul ei: era înaltă, subţirică în talie, avea forme voluptuoase, arăta ca un tort în costumul ei de călătorie, cu fustă largă. Purtam şi eu un costum cu volane, dar mă pierdeam în acele stofe.
 
Anul 1947 era un coşmar pentru tinerele slabe ca mine, care nu se puteau îmbrăca după ultima modă. în acelaşi timp, anul 1947 era un coşmar pentru orice fată care prefera să rezolve probleme de aritmetică decât să citească revista Vogue, pentru orice tânără care prefera să asculte Edith Piaf decât Artie Shaw, şi pentru orice tânără fără bărbat, dar cu un copil în pântec...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Thriller & Mistery

Created in 0.0508 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.