Retete istorice din bucataria satului

Retete istorice din bucataria satului
Preț: 16,99 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Format: 14x21
Categoria: Retete culinare

DESCRIERE

Retete istorice din bucataria satului - Norica Birzotescu

 
TURTIŞOARE (POGĂCI)
Cu jumări    
1908

Toacă bine jumătate oca de jumări reci şi le frământă cu jumătate oca făină, puind în aluat 2 gălbenuşuri de ou, 3 linguri de smântână, 2 linguri de vin şi vreo 30 gr. de drojdii bătute în lapte călduţ.

După ce vei fi frământat bine aluatul, îl întinzi pe cât se poate de subţire, apoi îl împături din nou, îl mai frămânţi şi iar îl întinzi. Astfel de 3 ori.
 
Intinzându-l de a patra oară, ca să fie o pătura de 1/2 deget de groasă scoţi din el cu un pahar, ca la crafne, turtişoarele, le pui pe tavă, le mai laşi să stea ca să mai dospească şi după  ce sunt dospite le carezi cu ascuţişul cuţitului, le  ungi cu ou şi le pui să se coacă. Tot astfel se pot  găti şi fără drojdii...
 
DIN CUPRINS:
 

TURTIŞOARE (POGĂCI) CU JUMARJ
SCROB ŢĂRĂNESC
ALIVENCl
VARZARI
JUMARI CU JUMERE
TOCI MOLDOVENEŞTI
SALATĂ VERDE               
SALATĂ DE CARTOFI
SALATĂ DE ROŞU
BORŞ DE FASOLE USCATA
BORŞ CU BUREŢI (CIUPERCI)
CIORBA TARANEASCA DE VARA
CIORBĂ ŢĂRĂNEASCA
CIORBA TARANEASCA DE PASARE
CIORBA ŢARANEASCA DE PURCEL
SUPA TARANEASCA  
CURCAN GĂTIT ŢĂRĂNEŞTE
CARNE CU VARZĂ ŢĂRĂNEASCĂ

 

...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0789 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.