Retete istorice din bucataria satului
Preț: 16,99 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor: Norica Birzotescu
Editura: Camara Satencei
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Format: 14x21
Categoria: Retete culinare
DESCRIERE
Retete istorice din bucataria satului - Norica Birzotescu
TURTIŞOARE (POGĂCI)
Cu jumări
Cu jumări
1908
Toacă bine jumătate oca de jumări reci şi le frământă cu jumătate oca făină, puind în aluat 2 gălbenuşuri de ou, 3 linguri de smântână, 2 linguri de vin şi vreo 30 gr. de drojdii bătute în lapte călduţ.
După ce vei fi frământat bine aluatul, îl întinzi pe cât se poate de subţire, apoi îl împături din nou, îl mai frămânţi şi iar îl întinzi. Astfel de 3 ori.
Intinzându-l de a patra oară, ca să fie o pătura de 1/2 deget de groasă scoţi din el cu un pahar, ca la crafne, turtişoarele, le pui pe tavă, le mai laşi să stea ca să mai dospească şi după ce sunt dospite le carezi cu ascuţişul cuţitului, le ungi cu ou şi le pui să se coacă. Tot astfel se pot găti şi fără drojdii...
DIN CUPRINS:
TURTIŞOARE (POGĂCI) CU JUMARJ
SCROB ŢĂRĂNESC
ALIVENCl
VARZARI
JUMARI CU JUMERE
TOCI MOLDOVENEŞTI
SALATĂ VERDE
SALATĂ DE CARTOFI
SALATĂ DE ROŞU
BORŞ DE FASOLE USCATA
BORŞ CU BUREŢI (CIUPERCI)
CIORBA TARANEASCA DE VARA
CIORBĂ ŢĂRĂNEASCA
CIORBA TARANEASCA DE PASARE
CIORBA ŢARANEASCA DE PURCEL
SUPA TARANEASCA
CURCAN GĂTIT ŢĂRĂNEŞTE
CARNE CU VARZĂ ŢĂRĂNEASCĂ
...
Categorii
-Edituri
-Comandă specială
-Top
-Promoţii
-- 45,09 RON48,48 RON (-6,99%)
- 36,00 RON40,00 RON (-10%)
- 31,45 RON37,00 RON (-15%)
În curând...
-Promo
-Accesul clienţilor
-Promo
-Cărţi noi
-- 45,09 RON48,48 RON (-6,99%)
- 38,38 RON
- 39,87 RON42,42 RON (-6,01%)
Asistenţă online
-Suntem deconectați |
REVIEW-URI