Revolutia emotiilor. Impactul radical al emotiilor asupra gandirii - Leonard Mlodinow

Revolutia emotiilor. Impactul radical al emotiilor asupra gandirii - Leonard Mlodinow
Preț: 59,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786303050409
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 304
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Revolutia emotiilor. Impactul radical al emotiilor asupra gandirii - Leonard Mlodinow

 
Gândire versus sentiment
În dimineaţa zilei de Halloween, în 2014, o aeronavă ciudată s-a înălţat mult pe cer deasupra deşertului Mojave. Aparatul construit la comandă din fibră de carbon era de fapt constituit din două avioane de transport care zburau unul lângă altul, unite la aripă.
 
Suspendat de acel transportator monstruos era un avion mai mic, Enterprise - un omagiu adus navei Star Trek. Scopul era ca avionul de transport să ridice Enterprise la o altitudine de 15 000 de metri, de unde avea să i se dea drumul, să i se pornească puţin motoarele, urmând să aterizeze prin planare.
 
Avioanele aparţineau companiei Virgin Galactic, înfiinţată de Richard Branson, ca să ducă „turişti spaţiali” în zbor suborbital. Până în 2014 se vânduseră mai mult de şapte sute de bilete, între 200 000 şi 250 000 dolari fiecare.
 
Acesta era al treizeci şi cincilea test de zbor, dar numai al patrulea zbor în care Enterprise trebuia să-şi aprindă racheta, care tocmai fusese proiectată pentru o putere mai mare.
 
Urcarea a decurs bine. Pilotul David Mackay a lansat nava Enterprise exact în momentul potrivit, apoi a cercetat cerul din priviri, uitându-se după dâra de foc a motorului. Nu o vedea. „Îmi aduc aminte că mă uitam în jos şi mă gândeam «Asta e ciudat»”, şi-a amintit Mackay, care era suficient de experimentat încât să fie atent la orice lucru neaşteptat.
 
Dar totul era bine. Nava îşi aprinsese într-adevăr racheta, iar în aproximativ zece secunde, a accelerat prin bariera de sunet. Misiunea se desfăşura fără niciun incident.

Enterprise era condusă de pilotul Peter Siebold, cu o experienţă de zbor de treizeci de ani. Copilotul său, Michael Alsbury, lucrase înainte cu opt aeronave experimentale diferite.
 
În anumite privinţe, cei doi erau destul de diferiţi: în timp ce Siebold putea părea rece şi indiferent, Alsbury era mereu prietenos şi avea simţul umorului. Dar când se aflau în scaunele lor, legaţi cu centurile de siguranţă, funcţionau ca un tot, căci vieţile lor depindeau una de cealaltă...
 
CUPRINS:
 
Introducere    9
 
PARTEA I Ce este emoţia?     19
1    Gândire versus sentiment    21
Ce este emoţia şi cum au evoluat de-a lungul
timpului ideile noastre despre sentimente?
2    Scopul emoţiei     47
Obiectivul evolutiv al emoţiilor şi cum diferă
emoţiile la animale, de la insecte la oameni
3    Legătura minte-corp    67
Cum influenţează starea ta fizică ce gândeşti şi ce simţi
 
PARTEA a. II-a. Plăcerea, motivaţia,
inspiraţia, determinarea    97
4    Cum ghidează emoţiile gândirea    99
Emoţiile ca stare mentală care influenţează procesarea de informaţii
5    De unde provin sentimentele     131
Cum construieşte creierul emoţia
6    Motivaţia: nevoie versus preferinţă    151
Originea dorinţei şi a plăcerii în creier şi cum te motivează ele
7    Determinarea    185
Cum pot crea emoţiile o voinţă de fier

PARTEA a IlI-a Tendinţe emoţionale
şi control emoţional    209
8    Profilul tău emoţional    211
Evaluarea emoţiilor pe care eşti mai predispus să le simţi şi felul în care tinzi să reacţionezi în situaţii potenţial emoţionale
9    Controlul asupra emoţiilor    243
Cum să-ţi stabilizezi emoţiile

EPILOG Rămas-bun    267
Mulţumiri     273
Note    275
Index
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0764 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.