Revolutia somnului - Cum sa iti schimbi viata noapte de noapte

Revolutia somnului - Cum sa iti schimbi viata noapte de noapte
-10%
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 464
Format: 13x20

DESCRIERE

Revolutia somnului - Cum sa iti schimbi viata noapte de noapte (Arianna Huffington)

 
Tulburările de somn

MAJORITATEA OAMENILOR au tulburări de somn chiar din vina lor, pentru că acordă o importanţă prea scă-zută somnului. Totuşi. există o serie de probleme care au cauze medicale şi sunt mai greu de controlat.
 
Apneea in somn
 
Peste 25 de milioane de adulţi americani suferă de apnee in somn. Aceste întreruperi durează de la câteva secunde pană la câteva minute şi pot apărea de sute de ori pe noapte, ceea ce face impasibil un somn profund.
 
In apneea de somn obstructive, cel mai frecvent tip de apnee, ţesutul moale din partea posterioară a gâtlejului poate bloca temporar căile respiratorii—acesta este, adesea, şi motivul pentru care unii oameni sforăie tot timpul.
 
Un al doilea tip de apnee în somn, cunoscut sub numele de apnee de somn centrală, rezultă dintr-un eşec al creierului de a comunica în mod corect cu muşchii care controlează respiraţia.
 
Deşi este posibil să nu îţi aminteşti că te-ai trezit in timpul nopţii, probabil te vei simţi obosit, vei avea probleme de concentrare în timpul zilei si vei fi expus la o serie de boli cauzate sau agravate de privarea de somn.
 
Cercetările asupra apneei au furnizat unele dintre cele mai importante descoperiri ştiinţifice despre somn din ultima decadă. Potrivit doctorului M. Safwan Badr, şeful Secţiei de medicină a somnului de la Universitatea de State Wayne, din Michigan, studiile arată că pacienţii cu apnee severă au o rată mai mare de mortalitate.
 
In scurt timp, apneea de somn poate afecta funcţia cognitivă şi memo ria spaţială, pe care le folosim zi de zi pentru a ne aminti unde am lăsat cheile sau care este drumul către restaurantul nostru favorit, la prânz.
 
Apneea de somn a fost corelată cu depresia, precum şi cu problemele cardiace, inclusiv cu atacul de cord şi insuficienţa cardiacă. Un studiu UCLA din 2015 a arătat că apneea obstructivă poate slăbi bariera hemato-encefalică, un mecanism critic de apărare care menţine infecţiile, bacteriile şi substanţele chimice departe de creier. Epilepsia, meningita, scleroza multiplă, Alzheimer şi alte afecţiuni au fost toate legate de perturbări ale barierei hemato-encefalice.
 
Mai mult, apneea de somn nu îi afectează doar pe adulţi. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au studiat legătura dintre apneea obstructivă a somnului şi astm, care îi afectează pe mai mult de nouă la sută dintre copiii din Statele Unite şi 14 la sută dintre copii la nivel global.
 
Ei au descoperit că numărul spitalizărilor cauzate de astm a scăzut cu peste o treime, în rândul copiilor astmatici care s-au operat de amigdalită şi adenoizi pentru a-şi trata apneea...
 
 
DIN CUPRINS:
 
...
 
PARTEA A II-A Pe calea cea bună
 
Capitolul 7
Cum să stăpâneşti arta somnului 
 
Capitolul 8
Dormitul în doi 
 
Capitolul 9
Sfaturi practice: ce e bine şi ce nu
 
Capitolul 10
Puiul de somn, zborul cu avionul şi fusurile orare
 
Capitolul 11
Somnul şi locul de muncă
 
Capitolul 12
De la Hollywood şi Washington, la spitale şi hoteluri: descoperind puterea somnului 
 
Capitolul 13
Suplimentul suprem al lumii sportive 
 
Capitolul 14
Să punem tehnologia la locul ei (nu pe noptieră) 
 
Epilog

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0464 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.