Rezolvă conflictele din viața ta - Dale Carnegie

Rezolvă conflictele din viața ta - Dale Carnegie
-10%
Preț: 36,00 RON
40,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0590-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 216
Format: 14x21

DESCRIERE

Rezolvă conflictele din viața ta - Dale Carnegie

 
Cum inhibă conflictul dezvoltarea personală
Chiar dacă urmărim să prezentăm metodele pozitive prin care putem controla conflictele şi beneficiile pe care le putem obţine de pe urma lor, aş vrea să observăm mai întâi modul în care conflictele ne pot obstrucţiona dezvoltarea personală.
 
Se poate întâmpla ca unii membri influenţi ai organizaţiei în care lucrăm să îşi exprime dezacordul faţă de o chestiune propusă de noi, sau este posibil ca anumite circumstanţe favorabile nouă să se schimbe.
 
Putem fi puşi în situaţia de a da peste obstacole ridicate de adversarii noştri. În substratul unor astfel de scenarii se găsesc:
 
• Incapacitatea de a accepta schimbarea. Deşi noi suntem gata să iniţiem o modificare majoră a metodelor sau a sistemelor folosite, unii membri ai echipei sunt reticenţi şi se feresc să coopereze. Astfel de persoane vor aborda o postură defensivă atunci când vine vorba despre schimbare (în esenţă, schimbarea provoacă teamă), iar propunerea de schimbare va fi deturnată, în mod manipulator, într‑o situaţie conflictuală. De foarte multe ori, conflictele de la muncă apar din cauza aces‑tei împotriviri în faţa ideilor noi.
 
Trebuie să înlocuim gândirea de tipul „nu am mai făcut asta până acum“ sau „am încercat deja o dată şi nu a funcţionat“ cu una de nemulţumire constructivă. Precum Frank şi Lillian Gilbreth, pioneri ai managementului ştiinţific, trebuie să căutăm mereu cea mai bună soluţie, iar când credem că am găsit‑o, să insistăm să găsim una şi mai potri‑vită. Pentru a face cât mai uşor de suportat perioadele de tranziţie, trebuie să creăm un climat de comunicare firească în echipă, astfel încât noile idei să fie ascultate şi acceptate.
 
Disconfort în cazul unui conflict. Un alt motiv pentru apa‑riţia tensiunilor este acela că mulţi oameni nu ştiu să reacţioneze eficient în cazul unui conflict. Toţi am avut experienţa de a lucra cu colegi care se făceau nevăzuţi când ne aşteptam mai puţin. Probabil că acest lucru este din cauza faptului că ei simt nevoia de a sta departe de acel cineva (sau ceva) din organizaţie cu care au intrat în conflict.
 
Astfel de persoane tind să amâne rezolvarea problemelor, provocând întârzieri în planul de aplicare a noilor idei şi sabotând adesea eforturile generale ale organizaţiei. Din cauza disconfortului, există riscul ca situaţia să fie ignorată, iar dacă facem parte din dispută sau doar avem legătură cu cineva direct implicat, putem să asistăm la un deznodământ nefericit, cum ar fi înche‑ierea unor relaţii de afaceri.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
43,20 RON
48,00 RON (-10%)
Created in 0.0577 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.