Roman de dragoste - Radu Theodoru

Roman de dragoste - Radu Theodoru
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 329
Format: 14x20

DESCRIERE

Roman de dragoste - Radu Theodoru

 
...în ce mod mă pot desprinde de mine Radu Vornicu, România, secol XX deceniul 6, şi pot deveni căpitanul Radu Gheţea să zicem; ori Racea; Ţara Românească, secol XVI, deceniul 9” se-ntreabă Vomicu, dă peste un moşuleţ cu sacoşă, se scuză, măreşte pasul, aproape aleargă, cele două fete intră în farmacia din piaţă, o contracţie dureroasă a inimii, „ce naiba, n-am înebunit”.
 
Nu este amazoana şi cele trei zile hărăzite s-o găsească au trecut de mult. Este 3 aprilie. înserarea cade umbroasă în piaţa Lahovary vegheată de cele două clopotniţe ascuţite ale bisericii romano-catolice care strălucesc poleite de lumina zodiacală, tabla aşezată în solzi romboidali prinde o poleială de argint aurit, miroase a frunze fragede, a caldarâm spălat, se duce la mama aici în Elisabetin şi fetele acelea vesele, ciripitoare...
 
Tipul care patrulează prin faţa bodegii i se pare cunoscut. Se mişcă într-o zonă umbrită, cu şapca trasă pe ochi, vreun amorez care nu ţine să fie văzut; dar face imposibilul să atragă atenţia, parcă ar spiona, asta-l intrigă, alura, ţinuta cvasimilitară a tipului ii sunt cunoscute.
 
Trece cu zgomot de fiare vechi bătrânul tramvai 6, întinerit proaspăt cu vopsea galbenă. Vornicii traversează bulevardul. Se îndreaptă direct spre tipul acela care-l intrigă. Omul are o tresărire. Un început de panică.

-    Ce faci Axentiue? Parcă ai fi un conspirator!

—    Aaa Vornicu. Taci măi din gură. Totdeauna ai făcut bancuri proaste. De unde-ai răsărit?

-    Dar tu? Nu te ştiam timişorean?!

Omul pare fâstâcit, se foieşte, este un băiat înalt, suplu, cu trăsături frumoase desenate blând, are ceva feminin In trăsături, miroase a băutură, totdeauna a băut, ochi verzi, tulburi, a fost pilot de bombardament cu o promoţie sau două în urma lui, face mutră dispreţuitoare, îl măsoară din creştet până-n tălpi şi se lasă o tăcere penibilă. „Poate aşteaptă o femeie”, îşi spune Vornicu, tăindu-şi elanul şi simpatia firească, oricum un camarad pe care nu l-a văzut de pe front, un camarad care-l priveşte ostil, care ştie, se pare, de existenţa Iui aici şi această existenţă, vizibil, îl plictiseşte...
 
CUPRINS:
 
CARTEA ÎNTÂIA
REGĂSIRE - ÎNTOARCEREA    
CASĂ MICĂ LA 17 IANUARIE ORA 10 A. M   
ACASĂ, MIERCURI 10 APRILIE ORA 20, 00    
CARTEA A DOUA
LUMINI ŞI UMBRE  
INTERLUDIU    
INTERLUDIU 2    
CONFESIUNI I    
INTERLUDIU 3   
ADAM ŞI EVA         

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0542 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.