Românii și Europa mediană. Contribuții la tipologia culturală a Europei - Ovidiu Pecican

Românii și Europa mediană. Contribuții la tipologia culturală a Europei - Ovidiu Pecican
-10%
Preț: 36,00 RON
40,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8696-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400
Format: 13x20
Categoria: Stiinte sociale

DESCRIERE

Românii și Europa mediană. Contribuții la tipologia culturală a Europei - Ovidiu Pecican

 
... dacă există sau nu un complex psihologic modelator de mentalități pe scena mozaicată a Europei Centrale și Răsăritene e o preocupare ce și-a făcut loc în filosofia culturii și antropologie, la nivel internațional, încă de la începutul secolului trecut.
 
Această teorie a omului medioeuropean este tratată în cartea de față într-o manieră surprinzătoare și provocatoare, dincolo de genetică, educație și circumstanță, cu argumente bazate pe comportamentul istoric: și românitatea ține de spațialitatea medioeuropeană, națiunile fiind comunități imaginate, definite mai degrabă de coeziune culturală decât de teritoriu.
 
Ovidiu Pecican își susține teza într-o manieră comparativă, prin raportare la celelalte popoare, și prezintă câteva tipologii fundamentale ale modernității românești perpetuate în literatura celor patru mari clasici și în scrierile lui Cioran și Ionescu.
 
Amplul eseu al lui Ovidiu Pecican sintetizează particularități ale psihologiei poporului român așa cum se conturează ele din surse dintre cele mai variate, la scriitori, dar și la istorici ori alte personalități culturale.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

28,20 RON
30,00 RON (-6%)
Created in 0.0573 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.