Romanul trandafirului. Volumul 1+2 (ediție bilingvă) - Guillaume de Lorris, Jean de Meun

Romanul trandafirului. Volumul 1+2 (ediție bilingvă) - Guillaume de Lorris, Jean de Meun
-20%
Preț: 79,20 RON
99,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8146-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 1256
Format: 14x21

DESCRIERE

Romanul trandafirului. Volumul 1+2 (ediție bilingvă) - Guillaume de Lorris, Jean de Meun

 
„Domnule”, i-am spus lui Bun-Venit, „accept cu bucurie această promisiune şi îţi mulţumesc şi te cinstesc pentru cuvintele bune, pentru că ele sunt expresia unei mari nobleţi a spiritului. Dacă îţi va fi pe plac, accept cu drag ajutorul”.
 
Am trecut de îndată prin gardul verde, printre spini şi rugi de trandafiri sălbatici, de care gardul era plin şi m-am îndreptat spre trandafirul care mirosea mai suav decât toţi ceilalţi, însoţit fiind de Bun-Venit. Şi vă asigur că eram tare mulţumit să pot sta atât de aproape de boboc încât aş fi putut chiar să-l ating. Bun-Venit mi-a făcut o mare favoare ducându-mă atât de aproape de bobocul de trandafir.
 
Dar un netrebnic (fie-i numele făcut de ruşine) se pitise în apropiere şi numele său era Oprelişte şi el era paznicul şi gardianul trandafirilor. Vicleanul se ascundea într-un loc dosit, acoperit de iarbă şi frunze, aşa încât să-i poată spiona şi prinde pe cei pe care îi vedea întinzând mâinile spre trandafiri. Şi nemernicul nu era singur, ci o avea alături pe Limbă Ascuţită, clevetitoarea, împreună cu Ruşine şi Teamă.
 
Cea mai îndrăzneaţă dintre ei era Ruşine, pentru că ştiţi că ea, ca să-i dezvăluim exact descendenţa, era fiica înţelep-tei Raţiune, iar numele tatălui ei era Demon, un bărbat atât de hidos şi urât încât Raţiune nu s-a culcat nicicând cu el, ci a conceput-o pe Ruşine doar văzându-l.
 
Când Dumnezeu a adus-o pe Ruşine aproape de sorocul naşterii sale, Castitate, care ar trebui să fie stăpâna trandafirilor şi bobocilor de trandafiri, era atât de asaltată de nemernici libidinoşi că avea nevoie de ajutor, iar Venus o ataca zi şi noapte şi adesea îi fura trandafirii şi bobocii laolaltă.
 
Atunci Castitate, încolţită de Venus, a rugat-o pe Raţiune să îi dea ei fata şi, pentru că era lipsită de apărare, Raţiune, dorind să îi împlinească rugămintea, i-a dat-o pe Ruşine, care e modestă şi cinstită, ca răspuns la rugămintea ei. Apoi Gelozie, pentru a păzi şi mai bine trandafirii, a chemat-o pe Teamă, care dorea cu ardoare să îi asculte...
 
CUPRINS:
 
Volumul I
Notă introductivă (Reghina Dascăl)    5
Introducere (Reghina Dascăl)    7
Planul romanului    99
Le Roumanz de la Rose • Romanul trandafirului (1-9984)... 101
Note    581

Volumul II
Le Roumanz de la Rose • Romanul trandafirului (9985-21750)... 5
Note    569
Bibliografie    611
Indice de nume proprii    627

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0543 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.