Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine - Joseph Burgo

Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine - Joseph Burgo
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0764-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 368
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Rușinea. Scapă de ea, regăsește-ți bucuria de a trăi și întărește-ți stima de sine - Joseph Burgo

 
Familia de emotii din gama rusinii
 
Avem tendinţa să trecem cu vederea rolul central al ruşinii în vieţile noastre de zi cu zi pentru că o codificăm în diverse feluri, denumind experienţa printr-o varietate de cuvinte, altele decât ruşine. Gândiţi-vă la următorul see-nariu, o relatare a emoţiilor simţite de o femeie pe parcursul unei singure zile, emoţii pe care majoritatea le simţim în mod obişnuit.

Olivia
Deşi Olivia şi Kevin se despărţiseră în termeni (aproape) amiabili, adesea se simţea uşor umilită când vorbea cu prietenii despre divorţ... de parcă ar fi fost o ratată, chiar dacă ştia ce şi cum. Când a aflat că el se vedea deja cu cineva nou, s-a simţit şi mai rău. Cum reuşise el să îşi găsească o parteneră atât de repede când ea părea să dea greş cu încercările online?
 
Majoritatea bărbaţilor erau nepotriviţi şi uşor de uitat. Totuşi, chiar şi după câteva săptămâni, încă îi părea rău după Josh, un avocat din oficiu, atrăgător, pe care nu îl putea uita. După a doua întâlnire, el întrerupsese orice comunicare.
 
Ştia că nu e raţional (îşi dorise divorţul la fel de mult ca şi Kevin), dar îl considera pe fostul soţ câştigător, ceea ce o făcea să simtă că ea pierduse.
 
Aşa că, la vârsta de treizeci şi şase de ani, acceptase o ofertă de transfer în cadrul companiei — o nouă poziţie, responsabilităţi mai mari şi o creştere salarială. S-a gândit că îi va merge mai bine în alt oraş, înconjurată de oameni noi, tocmai în cealaltă parte a ţării, fără lucruri care să îi aducă aminte constant de dezamăgirea în dragoste şi mariajul eşuat. Această mutare va fi, cu siguranţă, benefică pentru carieră.

în dimineaţa primei zile la noua slujbă, Olivia s-a trezit când a auzit alarma de la ceas, uşor neliniştită că poate a luat decizia greşită. S-a simţit neaşteptat de agitată imaginându-şi ce va urma.
 
Când a îmbrăcat bluza nouă pe care o cumpărase pentru acea zi, a avut îndoieli, întrebându-se dacă răscroiala gulerului nu atrăgea prea mult atenţia asupra claviculelor ei proeminente. întotdeauna se simţise complexată de felul în care arătau, ieşite în afară. A ales în loc o bluză albă de bumbac, care se încheia mai sus.

După ce şi-a făcut cafeaua la noul aparat, şi-a verificat e-mailul şi s-a simţit vinovată că nu răspunsese la ultimul mesaj al lui Molly, încă aşteptând printre e-mailu-rile primite. Având în vedere mutarea complicată, era de înţeles că Olivia rămăsese în urmă cu corespondenţa, dar se simţea totuşi dezamăgită de ea însăşi. De-a lungul anilor, îşi tot propusese să fie un corespondent mai bun, dar nu prea îi ieşise...
 
 
 
CUPRINS

Introducere
Sondaj de conștientizare a rușinii

Partea I: Spectrul emoțiilor din gama rușinii
unu. Familia de emoții din gama rușinii
doi. Valoarea rușinii
trei. Neiubit și exclus
patru. Expus și dezamăgit
cinci. Bucuria și nașterea stimei de sine
șase. Rușinea și dezvoltarea stimei de sine

Partea a II: Măștile rușinii
șapte. Anxietatea socială
opt. Indiferența
nouă. Promiscuitate și adicție
zece. Evitarea rușinii în viața cotidiană
unsprezece. Sinele fals idealizat
doisprezece. Superioritate și dispreț
treisprezece. Vină și indignare
paisprezece. Negarea rușinii în viața cotidiană
cincisprezece. Autoironia
șaisprezece. Ura de sine
șaptesprezece. Masochism
optsprezece. Controlarea rușinii în viața cotidiană

Partea a III‑a. De la rușine la stima de sine
nouăsprezece. Sfidarea rușinii și identitatea restrânsă
douăzeci. Reziliența la rușine și lărgirea identității
douăzeci și unu. Dezvoltarea sentimentului de mândrie
douăzeci și doi. Împărtășirea bucuriei

Anexa 1. Rezultatele sondajului și analiza lor
Anexa 2. Exercițiile

Mulțumiri
Bibliografie
Note

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0965 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.