S-a intamplat noaptea - Marc Levy

S-a intamplat noaptea - Marc Levy
-10%
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-40-1089-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 336
Format: 13x20

DESCRIERE

S-a intamplat noaptea - Marc Levy

 
... la 2 dimineaţa, ploaia, biciuită de vânt, răpăia pe acoperişurile din Oslo. Ekaterinei i se părea că aude valuri de săgeţi trase de la linia orizontului. In ajun, cerul încă era degajat, însă nimic nu mai semăna cu ziua de ieri.
 
De la fereastra apartamentului său, contempla oraşul ale cărui lumini se întindeau până pe ţărm. Ekaterina se apucase iar de fumat, însă nu asta o îngrijora cel mai tare, ci faptul că trebuia să se lase iar. Işi aprinsese o ţigară ca să-şi omoare timpul şi să-şi potolească nerăbdarea. Uitându-se la propria reflexie din geam, constată că trăsăturile îi erau marcate de oboseală.

Un declic o trezi din gândurile sale şi Ekaterina se repezi spre computer ca să citească e-mailul care o aştepta. Nu era niciun text, doar un fişier conţinând două pagini dintr-o partitură muzicală.
 
Pentru a le descifra, nu trebuia să fii expert in solfegiu, ci în codare. Aşezată comod in fotoliu, Ekaterina se amuză văzând provocarea. Işi desfăcu părul, se îndreptă de spate, arunca o privire spre pachetul de ţigări, renunţând să mai fumeze una, şi se apucă să decodeze mesajul. Imediat ce-i înţelese conţinutul, scrise ca răspuns câteva cuvinte enigmatice.
 
— Ce cauţi în oraşul meu, Mateo? Se presupunea că nu ne vom întâlni niciodată.    
 
— O să-ţi explic la momentul potrivit, dacă ai priceput unde.    

—    Unde a fost cam prea uşor, dar nu mi-ai spus când, tastă Ekaterina.    
 
—    Du-te imediat la culcare.
 
Mateo nu-i sugera să se bage în pat, ci să întrerupă conexiunea. Paranoia prietenului ei nu se ameliora deloc.    
 
Ekaterina se întrebase adesea ce gen de bărbat era Mateo, cu cine semăna, ce înălţime avea, ce greutate, ce culoare a părului... Era blond, brunet, poate roşcat ca ea, daca n-o fi fost cumva chel. Era şi mai curioasă în privinţa vocii.    
 
Vorbea precipitat? Rostea cuvintele apăsat? Cel mai mult la un bărbat o seducea vocea. Dacă era frumoasă, putea să lase în umbră multe defecte; dacă era pedantă, ironică, prea ascuţită, descalifica orice pretendent, chiar şi pe unul sublim. Ekaterina avea darul urechii muzicale absolute.
 
Ceea ce era o binecuvântare sau o calamitate, în funcţie de circumstanţe. In mod bizar, nu se gândise niciodată la vârsta lui Mateo. Isi imagina că ea este decana de vârstă a Grupului, o decană tânără totuşi, dar se înşela.   
 
Ezită puţin cu degetele deasupra tastaturii şi sfârşi prin a-şi împărtăşi îngrijorarea:
 
—    Dacă vremea nu se îmbunătăţeşte, va trebui să ne...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0700 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.