Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Sa construim senzori. Proiecte si experimente pentru a masura lumea cu placile Arduino si Raspberry Pi

Sa construim senzori. Proiecte si experimente pentru a masura lumea cu placile Arduino si Raspberry Pi
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 430
Format: 15x22
Categoria: Sfaturi practice
45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Sa construim senzori. Proiecte si experimente pentru a masura lumea cu placile Arduino si Raspberry Pi - Tero Karvinen

 
... senzorii va permit sa interactionati cu lumea fizica intr-un mod in care cei mai multi dintre noi nu au putut sa o faca pana acum - masurand ceva, interpretand rezultatul si luand masuri pe baza valorilor obtinute.
 
In combinatie cu mici computere necostisitoare, ca Arduino si Rasberry Pi, puteti face ca lumea inconjuratoare sa fie programabila.
 
Cu ajutorul acestei carti, veti realiza dispozitive care pot simti orice - de la diferite gaze, la lumina infrarosie si acceleratia...
 
...............
 
Comenzi „touch”

Atingerea este modul cel mai simplu în care i se poate comanda unui dispozitiv ce sâ facă. Se atinge uşor un comutator pentru a aprinde lumina, se apasă butonul telecomenzii sau se dă die pe tastatură.

In acest capitol, veţi cunoaşte un buton, un senzor activat prin apăsare şi un senzor capacitiv cu comenzi de tip „touch” Veţi învăţa să folosiţi rezistenţa la ridicare pentru a evite pinii mobili.
 
In sfârşit, veţi construi o sonerie magică, cu care vă veţi teste abilităţile tactile într-un proiect Butonul este cel mai simplu senzor, ded este în acelaşi timp cel mai simplu senzor activat prin atingere.
 
Când se apasă pe un buton, se conectează conductoarele, închizând un circuit Un microîntrerupător este un tip de buton mic şi rezistent.
 
Un senzor FlexiForce detectează cât de multă forţă se aplică asupra lui. Il puteţi folosi pentru a vă testa forţa degetelor sau pentru a detecta cand se aşează cineva pe un scaun.
 
Senzorul activat prin atingere simte atingerea fără părţi mobile. Şi partea ciudată a unui senzor activat prin atingere este că nici măcar nu are nevoie să fie atins! Veţi învăţa să detectaţi când o mână se aşează pe o masă prin intermediul mesei.
 
Deşi senzorii activaţi prin atingere servesc unor scopuri similare în cadrul proiectelor dumneavoastră, metodele lor de a măsura atingerea diferă. Un buton conectează pur şi simplu două conductoare.
 
Senzorul de presiune FlexiForce se bazează pe mai multe straturi subţiri de cerneală sensibilă la presiune. Senzorul activat prin atingere măsoară capacitanţa - capacitatea de a stoca energie electrică...
 
............
 
... dacă citiţi un pin de date flotant, neconectat, puteţi primi o valoare nedefinită. Poate fi HIGH, poate fi LOW, se poate schimba în fiecare secundă sau poate rămâne aceeaşi permanent O astfel de valoare nedefinită este inutilă, deci nu are niciun rost să citiţi un pin flotant.
 
Să considerăm un circuit cu un buton între un pin de date şi masă (Figura 5-3). Când se apasă butonul, pinul de date se conectează la masă, deci va fi LOW.
 
Dar când butonul este ridicat? în acest caz, trebuie să folosiţi o rezistenţă de ridicare pentru a aduce pinul de date la HIGH.
 
Rezistenţa de ridicare este mare. Ea este utilizată deseori în domeniul de câteva zeci de mii de ohmi. în acest fel, atunci când se apasă butonul şi pinul de date se conectează atât la masă cât şi la rezistenţa de ridicare, nu există scurt-circuit între + 5 V şi masă, deoarece calea minimei rezistenţe este Intre pinul de date şi masă, nu între + 5 V şi masă.
 
Pentru comoditate, codul de mai jos foloseşte rezistenţe de ridicare înglobate. Pentru Arduino, puteţi activa rezistenţele de ridicare de pe placă printr-o linie de cod. Pentru Raspberry Pi, veţi folosi doar unul din pint, cel care are o rezistenţă de ridicare permanent în funcţiune...
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 0.1296 sec
loader
Caut in catalog...
loader