Sanatate prin remedii naturale

Sanatate prin remedii naturale
-20%
ISBN: 973-46-184-6-0
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 296
Format: 13x20
Preț: 22,36 RON
27,95 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc - in stoc

DESCRIERE

....''Sanatate prin remedii naturale'' ...boala este vazuta ca o disfunctie a organismului in ansamblul sau, iar sanatatea este asociata unei armonii existente atit in interiorul individului, cit si in relatiile acestuia cu mediul inconjurator. Prin prezentarea celor mai importante grupe de afectiuni si a efectelor pe care principalele cereale fructe si legume din alimentatie le au asupra sanatatii, precum si prin sfaturile si indicatiile dietoterapeutice pe care le ofera, volumul constituie o pledoarie in favoarea medicinei holistice. Numeroasele recomandari le sunt utile tuturor celor care doresc sa adopte un mod de viata echilibrat si sa isi amelioreze starea de sanatate. Intr-o strategie stiintifica alopata, lupta impotriva bolii se face intr-un mod mecanic, fie prin tratamentul medicamentos propus de industria farmaceutica, fie prin tratament chirurgical. Aceasta strategie se bazeaza pe una dintre marile iluzii ale vietii noastre moderne, aceea ca putem abuza de „vehiculul” nostru, de corpul nostru, oricat de mult voim, si ca putem recurge la serviciile de „intretinere si reparare” a medicinei mecanice specializate. Din pacate, aceasta abordare ignora nuantele si complexitatea chimiei organice: efectele secundare sunt adesea foarte importante si genereaza maladii noi (iatrogene). In „medicina holistica”, boala este vazuta ca o disfunctie a sistemului in ansamblu, iar sanatatea este asociata unui echilibru, unei armonii, atat in interiorul individului, cat si in relatiile lui cu mediul inconjurator. CUPRINS: Capitolul 1. Componentele de baza ale alimentelor Glucidele. Proteinele. Lipidele. Vitaminele. Alte substante active. Enzimele. Sarurile minerale. Capitolul 2. Recomandari pentru obtinerea unor preparate din cereale, legume, fructe si seminte Maceratul la rece. Infuzia. Decoctul. Siropul. Cidrul din fructe. Tinctura. Aplicatii externe. Prepararea sucurilor. Conservarea sucurilor. Fructele si legumele uscate. Alte metode de conservare. Cateva preparate reci din fructe si legume. Procedee moderne de procesare. Observatii si recomandari generale. Capitolul 3. Principalele cereale fructe si legume din alimentatie Cereale. Fructe indigene. Fructe exotice. Legume. Capitolul 4. Principalele grupe de afectiuni: descriere, sfaturi medicale, dietoterapie, recomandari complementare Bolile aparatului cardiovascular. Bolile aparatului respirator. Bolile aparatului digestiv. Bolile aparatului locomotor. Bolile dermatologice. Bolile aparatului urinar. Bolile ginecologice. Bolile sistemului imunitar. Boala canceroasa. Bolile sistemului nervos. Bolile psihice. Capitolul 5. Indemnuri pentru o viata sanatoasa Autori: Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0870 sec