Șapte Octombrie - Vlad Zografi

Șapte Octombrie - Vlad Zografi
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 376
Format: 13x20
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Sapte Octombrie - Vlad Zografi

 
... copil fiind, o luam la goană, mă îndepărtam cât mai repede de gardul printre gratiile căruia se înfigea botul animalului monstruos, cu canini ascuţiţi, gălbui-strălucitori, şi-mi astupam urechile.
 
Înaintând de data asta pe strada întunecată, n-am făcut acelaşi lucru, doar am iuţit pasul, lăsând în urmă o înjurătură cleioasă. Şi am ajuns în dreptul statuii lui Vasile Lascăr.
 
Turnat în bronz, cocoţat pe un soclu înalt, capul îi era înghiţit de ramurile unui arţar stufos. Fără să-i văd faţa, din postură ghiceam o expresie solemnă.
 
La picioarele lui stătea lipită de soclu un fel de muză (ce altceva? o fecioară întruchipând patria? o zână?), şi ea de bronz, pe ţâţele căreia măgarii din cartier desenaseră un sutien argintiu.
 
Vasile Lascăr însuşi fiind inaccesibil din cauza arţarului, m-am concentrat asupra muzei. O figură placidă, banală, nu văd cum m-ar fi putut inspira – dar eu n-am fost niciodată Vasile Lascăr, el avea probabil alte gusturi.
 
Oricum, făcea legi, nu poeme. Poate că la jurişti inspiraţia circulă pe alte canale, e o specie de care m-am ţinut departe, temându-mă că, bezmetic cum sunt, risc să ajung pe mâna lor şi să mă las târât în complicaţii fără sfârşit.
 
Am alungat orice gând legat de jurişti, şi m-am întors la muză. De sub faldurile togii îi ieşeau la iveală, bine conturate, degetele de la picioare – în fine ceva cât de cât interesant.
 
Purta pe cap o cunună de lauri, iar în mâna dreaptă ţinea un condei ciuntit, lăsându-ţi impresia că tocmai a scris nişte cuvinte memorabile pe soclu.
 
În lumina palidă am reuşit să descifrez: „Vroesc să fac din administraţie o a doua magistratură.“ Nu pricepeam nimic. Mă uitam când la muză, când la ghetele lui Vasile Lascăr, în speranţa că voi căpăta un indiciu...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0513 sec