Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Sarutarile nedaruite

Sarutarile nedaruite
-10%
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 112
Format: 13x20
18,00 RON
20,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 31.03.2018
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Sarutarile nedaruite - Ermes Ronchi

 
... prietenia reprezinta o parte integranta a calatoriei prin viata a sfintilor Bernard, Francisc si Tereza, persoane in care umanitatea si sfintenia sunt strans ingemanate.

Protagonisti de marca ai istoriei crestinismului, cei trei sfinti ne ajuta sa luam urma unei alte povesti, mai putin oficiale, dar nu mai putin reale si importante: o istorie ce nu are loc pe coridoarele puterii, ci este alcatuita din intalniri, din suferinta, din emotie impartasita. Fara teama de pasiune.

Crestinismul ne arata astfel noi ipostaze si solutii pentru o relationare mai buna, deopotriva pentru barbati si femei, intr-o noua arhitectura a relatiilor umane.
 
Alternativa nu este prietenia spirituala sau o reforma functionala ori un nou proiect eclezial, ci prietenia umana, plina de emotie si de viata. Si aceasta pentru ca dragostea si prietenia constituie o parte cruciala din "stiinta practica” de a trai, o spiritualitate ce nu presupune eliminarea, ci adaugarea umanului...
 
Din carte:
 
Geografia Inimii
 
Nădăjduiesc să te vizitez in cutând ~ acum sunt intr-o călătorie însă deja mă bucur foarte mult Experienţa de comuniune conţine prin aşteptarea prietenului o anticipare a bucuriei, o profeţie bucuroasă, frumos exprimată de Antoine de Saint-Exupery în Micul Prinţ: „Dacă ştiu că vei veni la ora patru, de la ora trei voi începe deja să fiu fericit.''
 
Bernard se gândeşte probabil la o schimbare de traiectorie, la o anumită deviere sau la o continuare a itinerariului său, într-un fel în care ar include întâlnirea cu prietena sa, astfel încât ritualurile prieteniei să-şi poată găsi spaţiul şi timpul pentru liturghia lor jovială.
 
Prietenia trasează o hartă secretă a lumii. Şi, odată cu ea, deplasează epicentrul dorinţelor şi geografia tăcută a inimii. Elementul esenţial este dialectica dintre absenţă şi prezenţă („Este adevărat că nu mi se întâmplă des să te întâlnesc''), însă această întâlnire ocazională garantează că prietenia nu pretinde consumarea dorinţei. Absenţa devine o şi mai arzătoare prezenţă. Dorinţa devine de acum forma prezentă a iubirii.
 
A petrece timp cu prietenul devine experienţa capabilă să elibereze zilele obscure, să vindece orele goale şi să iubească. „Isus şi-a ales doisprezece ca să locuiască cu El" (Marcu 3, 14) şi pe urmă, numai pe urmă, numai după experienţa convieţuirii, după construirea unei legături — cafe este adevărul omului îi trimite să predice.
 
Insă nu singuri, ci doi câte doi. Fără lucruri, însă nu fără un prieten. Un baston în care să-şi sprijine trupul şi un prieten în care să-şi sprijine inima.
 
în viziunea lui Bernard, călugăr şi părinte al călugărilor, formarea spirituală a părţii afective reuşeşte să facă în aşa fel încât sentimentul să fie recunoscut, şi nu reprimat; acel cantusfirmus să fie ridicat la un nivel superior în relaţie cu Dumnezeu, însă, în acelaşi timp, să fie celebrat cu toată energia şi în toată bucuria lui.
 
Bernard face să se întrezărească posibilitatea unei iubiri care, atât faţă de aproapele, cât şi faţă de Dumnezeu, să nu fie limitată din nicio parte; este inima plurală a călugărului, „o împletitură de suflete înflăcărate".
 
Una dintre afirmaţiile lui Bernard, Ego humanum non nego („Nu tăgăduiesc ceea ce este uman"), demonstrează cât de departe este el de gândul de a se simţi vinovat pentru faptul de a avea un sentiment special.
 
Mai mult, călugărul ştie că, mergând pe calea umană, îl va întâlni pe Dumnezeu. El ştie bine că relaţiile noastre sunt plăsmuiri prin care Dumnezeu ne iubeşte şi ne învaţă iubirea.
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
 
Cantus firmus
Bernard de Clairvaux
Francisc de Assisi
Tereza de Avila
Tu, melodie vivace
 
Concluzie
Bibliografie
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii

Edituri

Top

Promoţii

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.libraronline.ro

Promo

Dezvaluiri
Agenda Medicala 2018

Comenzi telefonice

Telefonul clientului:
0722.546.544
Program:
L-V:9.00-17.30

Newsletter

Accesul clienţilor

Promo

Yoga - O calatorie in cautarea sinelui
Metoda de nastere prin yoga

Cărţi noi

Asistenţă online

asistenta Suntem deconectați
Created in 1.3872 sec
loader
Caut in catalog...
loader