Sarutul femeii-paianjen - Manuel Puig

Sarutul femeii-paianjen - Manuel Puig
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-978-456-3
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Sarutul femeii-paianjen - Manuel Puig

 
... se vede că e ceva ciudat la ea, ca nu-i o femeie ca toate celelalte. Pare foarte tânără, de cel mult douăzeci şi cinci de ani, cu faţa aşa, cumva ca de felină, cu nasul mic, în vânt, iar forma feţei e... mai degrabă rotunda decât ovală, fruntea înaltă, obrajii şi ei mai laţi, dar apoi coboară pieziş formând o bărbie ascuţită, ca la pisici.

- Si ochii?
 
—    Deschişi la culoare, sigur verzi, îi mijeşte ca să deseneze mai bine. Priveşte modelul, pantera neagră de la grădina zoologică. Pantera stătea mai întâi liniştită în cuşcă, întinsă, dar când fata a făcut zgomot fiindcă a mişcat şevaletul şi scaunul, a văzut-o şi a început să se plimbe prin cuşcă şi să ragă la ea, iar în momentul acela fata se tot chinuise să găsească unghiul potrivit pentru desen.

—    Dar fiara nu o mirosise deja?

—    Nu, fiindcă are o bucată imensă de carne în cuşcă, doar asta poate mirosi. Paznicul îi pune carnea lângă gratii şi nu poate să intre alt miros din afară, tocmai pentru ca pantera să nu se întărâte. Şi, exact cand vede că fiară dă să se agite, începe şi ea să deseneze tot mai repede şi face o faţă care e de animal şi în acelaşi timp de diavol.
 
Iar pantera o priveşte, e o panteră mascul şi nu se ştie dacă vrea să o sfâşie şi să o devoreze sau se uită la ea mânată de un instinct încă şi mai urât.

—    Nu mai e nimeni la grădina zoologică? 

—    Nu, aproape nimeni. E frig, e iarnă. Copacii din parc sunt desfrunziţi. Bate un vânt rece. Fata e aproape singură, stă aşezată pe un scăunel pliant pe care şi l-a adus de-acasă, are un şevalet pe care îşi pune foaia de bloc de desen. Ceva mai departe, lângă cuşca girafelor, sunt nişte copii cu învăţătoarea, dar pleacă repede, le e frig.

—    Şi ei nu-i e frig?

—    Nu, nu-şi dă seama de frig, zici că e într-o altă lume, cufundată cu totul în desenul cu pantera.

—    Dacă e cufundată, atunci nu e în altă lume. Asta-i o contradicţie.

—    Da, e adevărat, ea e cufundată în sine, e în lumea pe care o are înăuntrul ei şi pe care abia acum începe să o descopere. Işi ţine picioarele încrucişate, are pantofi negri, cu tocul înalt şi gros,, decupaţi, se zăresc unghiile date cu ojă închisă la culoare. Ciorapii sunt lucioşi, genul acela de textura mătăsoasă de nu ştii dacă e rozalie carnea sau ciorapii.

—    Scuze, dar nu uita ce-am convenit: fără descrieri erotice. Ştii că nu e cazul...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0751 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.