Satanismul - Mircea E. Georgescu

Satanismul - Mircea E. Georgescu
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 280
Format: 13x20
Categoria: Stiinte oculte
Preț: 24,50 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Satanismul - Mircea E. Georgescu

 
... la sfârşitul anilor ’20, pe scena satanismului apare scriitorul şi gânditorul esoteric francez Renă Jean-Marie-Joseph Guenon, născut în Blois, în 15 noiembrie 1. 886 şi decedat la Cairo pe data de 7 ianuarie 1. 951, ale cărui studii au fost orientate pentru a ilustra patrimoniul simbolic, ritualul şi metodologica tradiţiilor spirituale ale Orientului şi Occidentului, care şi-a însuşit în mare parte informaţiile despre spiritism în opera abatelui Ferdinand Gombault (1. 858-1. 947)
 
Rene-Jean-Marie-Joseph Guenon, cunoscut de asemenea şi sub numele de Abd al-Wahid Yahya [al-Maliki, al-Hamidi un sh - Sh DHILI, cu studii tradiţionale, simbolistice şi de iniţiere, este una dintre cele mai importante figuri în domeniul metafizicii, cu numeroase lucrări în domeniul „ştiinţelor sacre” - implicat activ în polemica iscată de publicarea volumului „The ales of Dragon” („Ales al Dragonului”) al Mariei de Naglowska.
*
Maria de Naglowska (1. 883 - 17 aprilie 1. 936), o rusoaică frumoasă şi focoasă, în 1. 929, s-a mutat la Paris, unde, spre a se întreţine, a organizat seminalii oculte, mai bine de 40 de persoane ascultându-i ideile/teoriile despre magia sexului - printre participanţii la aceste sesiuni numărându-se scriitori de avangardă şi artişti precum Julius Evola, William Seabrook, Man Ray şi Andre Breton.
 
In anul 1. 931, ea a compilat, tradus şi publicat în limba franceză atât texte nepublicate, cât şi deja publicate, ale lui Pascal Beverly Randolph, un om liber de culoare, născut în statul Virginia în 1. 825, orator şi purtător de cuvânt al cauzei aboliţioniste înainte de Războiul Civil, de asemenea un spiritist bine cunoscut şi „trance-mediu”.
 
Ocultist, mistic, scriitor şi jurnalist Maria de Naglowska a scris - şi i-a învăţat şi pe alţii - despre magice practici sexuale rituale, la Paris, din 1. 932 până în 1. 935, constituind şi conducând totodată şi o societate ocultă cunoscută sub numele de Confrerie de la Fleche d’Or („Frăţia Săgeata de Aur)”.
 
Invăţătura ocultă a lui Naglowska a fost centrată pe ceea ce ea a numit „al treilea termen al Treimii”, în care spiritul trinităţii creştine clasice este recunoscut ca fiind cel feminin divin - practicile sale (erotice) având scopul de a aduce o reconciliere a luminii şi a forţelor întunecate din natură, prin unirea masculină şi feminină, dezvăluind puterea transformatoare a sexului spiritual.
 
In anul 1. 932, ea a publicat o nuvelă semi-autobiografi-că, „Le Rit Sacre, de l’amour magique” („Ritualul sacru al Iubirii magice”) şi, doar un an mai târziu, „La Lumiere du sex” (,, Lumma de sex”), un tratat mistic şi un ghid pentru ritualul sexual, o lectură obligatorie pentru cei care doreau să fie iniţiaţi m Frăţia Săgeată de Aur...
 
 
DIN CUPRINS:
 
CAPITOLUL I
 
Diavolul 
Etimologia cuvântului diavol
Demonul, în mitologie
Demonii şi numirile diavolului 
 
-Aspida şi vasiliscul
- Beliar - Veliar
-Beelzebul - Belzebut 
- Azazel - Azazal
 
- Lilith
- Ruah şeker - „duhul mincinos”
- Bafomet - Baphomet
- Piazătoml 
 
-Moloh
-Lucifer
Cei şapte prinţi încoronaţi ai Iadului
Demoni susceptibili a fi adulaţi ca zei
 
- Lamashtu
- Pontianak Agares
-Ala
-Abyzou 
 
-Asag 
- Jikininki
 
Noţiunea de diavol în marile religii ale lumii
Noţiunea de diavol în Religiile antice mexicane şi peruane
Noţiunea de diavol în Religia Egiptului Antic
Noţiunea de diavol în Religiile Mesopotamiei
 
Noţiunea de diavol în Religiile Indiei
Noţiunea de diavol în Islamism
Noţiunea de diavol în Iudaism
Noţiunea de diavol în Creştinism
 
Posesia demonică
Exorcismul 
Forme ale exorcismului creştin
Alte exorcizări
Critici aduse exorcizării
 
CAPITOLUL II
 
Satanismul
Antice ritualuri satanice
Liturghia Neagră şi alte liturghii blasfemice
Liturghia neagră
 
Satanismul secolelor XVII - XIX
Satanismul secolelor XIX - XX
 
...............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0979 sec