Scrisori catre Vera (Vladimir Nabokov)

Scrisori catre Vera (Vladimir Nabokov)
-20%
Preț: 60,00 RON
75,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-6067-4
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 744
Format: 13x20

DESCRIERE

Scrisori catre Vera (Vladimir Nabokov)

 
„Aceste scrisori cuprind cele mai emotionante pasaje pe care le va scrie vreodata Nabokov, pline de viziuni cind impresioniste, cind extrem de detaliate asupra lumii inconjuratoare, pe care o zugraveste ca fiind dureros de frumoasa. Nabokov cel din acest volum e un scriitor care isi face o misiune din a-si convinge cititoarea sa coboare de pe terasa de la ultimul etaj aratindu-i splendoarea lumii care a incetat cumva sa mai fie o sursa de incintare.” (The Times Literary Supplement
 
Din carte:
 
... dar dacă pur şi simplu n-ai nevoie decît să te odihneşti zdravăn şi să te refaci, atunci n-o să găsim loc mai bun decît Bonnes - şi orice doctor ţi-ar spune asta.
 
In al doilea rînd: chiar crezi tu că asta o să ne coste mai puţin decît viaţa intr-o pension din Bormes (şi 60 fr. pentru trei persoane avec tout confort e ieftin, toată lumea spune aşa!).
 
In al treilea rînd: după tot ce-am aranjat cu editurile şi ziarele franţuzeşti - ca să nu mai zic de prieteni, care m-au ajutat in fel şi chip - este complet absurd să plec iarăşi atît de departe (şi, în tot cazul, cine merge într-o staţiune cehească în aprilie!).
 
In afară de faptul că este extrem de complicat să obţinem vizele, eu nu am încă o carte şi, în plus, trebuie să-mi pregătesc călătoria în Anglia.
 
One thing is definite: prefer să scriu în Anglia că se amînă călătoria (dacă nu e altă cale) decît să nu te văd încă o lună - şi voi scrie, dacă asta ne stă în cale - şi totuşi nu văd cum s-ar putea aranja totul dacă am merge pe întîi în Cehoslovacia.
 
Unicul motiv rezonabil pentru Cehoslovacia ar fi mama, dar cred că oricum ar fi mai ieftin dacă m-aş duce eu acolo pentru
o săptămînă.
 
După toate eforturile de stabilire, it is rather hard on me and everyone - Fondaminski included - dacă tu te hotărăşti subit să mergi într-o staţiune cehească unde iarăşi o să fim izolaţi de lume, unde o să fie frig. scump şi neplăcut.
 
Hai să facem aşa: dacă totuşi te hotărăşti să faci aşa cum îmi scrii, atunci răspunde-mi imediat şi, fie, voi accepta hotărîrea ta şi îi voi telegrafia mamei de îndată, ca să aranjeze cu viza. aşa încît să ne întîlnim în Praga pe 1 aprilie.
 
Dar îţi spun categoric că in mai trebuie să fim in Favieres (reciteşte-mi scrisoarea) - fiindcă nu vreau să rămîn blocat în Cehoslovacia şi, foarte probabil, exact la asta se va ajunge...
 
 
CUPRINS:
 
Lista ilustraţiilor  
Lista abrevierilor  
Cronologie 
 
Plicuri pentru Scrisori către Vera de Brian Boyd    
''Draga mea iubită şi scumpă Traducînd Scrisori către Vera de Olga Voronina  
Nota traducătoarei 
Scrisori către Vera    
 
Anexa 1: Ghicitori cu Ghennadi Barabtarlo  
Anexa 2: Viaţa de după de Brian Boyd    
 
Note    
Bibliografie   
Mulţumiri
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

28,00 RON
35,00 RON (-20%)
29,56 RON
36,95 RON (-20%)
35,96 RON
44,95 RON (-20%)
26,36 RON
32,95 RON (-20%)
18,36 RON
22,95 RON (-20%)
22,36 RON
27,95 RON (-20%)
20,00 RON
25,00 RON (-20%)
28,00 RON
35,00 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Created in 0.0526 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.