Sculpturi megalitice din Romania - Calin N. Turcu

Sculpturi megalitice din Romania - Calin N. Turcu
Preț: 32,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 280
Format: 14x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Sculpturi megalitice din Romania - Calin N. Turcu

 
...în partea de nord-est a jud. Prahova, la hotarul cu jud. Buzău, se află cătunul Rotarea, care aparţine de corn, Starchiojd. Cătunul are o aşezare pitorească, fiind înconjurat din toate părţile de dealuri - ca într-o căldare. Poate tocmai de aceea se şi numeşte "Rotarea".
 
Culmea de deal aliată spre N-E se numeşte "Culmea Romei". Nimeni din sat nu poate spune de ce se numeşte astfel. Această culme lungă de vreo doi Km., se termină în partea ei sudică printr-o zonă extrem de accidentată, stâncoasă, cu stânci mari aruncate haotic unele peste altele. Acestea sunt "Pietrele Ratării". Ele formează chiar hotarul cu jud. Buzău.

Printre aceste blocuri de piatră se află unul care se deosebeşte de celelalte. Este lung de cca. 6. 5 m., lat de cea. 2. 4 m., aşezat cu o înclinaţie faţă de sol, spre vest, de aprox. 15° şi orientat pe direcţia N-S.
 
Pe partea de dedesubt a blocului înclinat, toată suprafaţa este perfect netedă, trasă parcă la rindea şi aproape în întregime lucioasă, ca o oglindă.
 
Această suprafaţă, lungă de 6. 2 m. şi lată de 2 m. este acoperită în totalitate de un fel de semne ciudate, ce amintesc în mod paradoxal cu scrierea cuneiformă. Unele dintre aceste semne sunt lungi de numai 3 cm., altele ajung până la 30 cm.

Locul este greu accesibil şi în monotonia dealurilor din împrejurimi, stâncile acestea par cei puţin bizare. Circulă aici multe legende, despre ciclopi şi...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
Notă asupra ediţiei
Efemeride megalitice
Fototeca megalitică
Trimiteri hihliografice
Referentierea fotografiilor

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0486 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.